Ajutorul de stat este destinat aeroporturilor care se confruntă cu „un deficit de lichidități, din cauza pandemiei COVID 19”.
„Aeroportul din Timișoara are la dispoziție, începând de astăzi, 9 milioane de lei, sumă care va permite acestui aeroport să funcționeze în continuare la standarde specifice de siguranțā, securitate și calitate. Suma reprezintă un ajutor de stat, acordat prin Ordinul Comun semnat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii și de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Schema acestui ajutor de stat a fost autorizată de Comisia Europeană, pentru aeroporturile care se confruntă cu un deficit de lichidități, din cauza pandemiei COVID 19”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.
Directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara, Dorel Grădinaru, transmite că „pentru a obține această sumă vitală, pentru acoperirea cheltuielilor de exploatare achitare integrală a furnizorilor a fost susținut, cu eforturi considerabile, un demers inițiat de către actuala conducere a Aeroportului Internațional Timișoara în urma cu aproape un an de zile”. Acesta menționează și faptul că „au fost făcute reduceri de cheltuieli de peste 2.000.000 lei, față de estimările inițiale”. „Astfel că din suma de 9.000.000 lei alocată ca și ajutor de stat aeroportului, doar 6,9 milioane de lei vor fi folosiți pentru acoperirea integrală a pierderilor, și achitarea serviciilor către furnizorii noștri”, transmite directorul aeroportului.
Aeroportul Traian Vuia din Timișoara a primit un ajutor de stat și în vara anului 2020. Ajutorul era atunci de 15 milioane de lei, iar ministrul Transporturilor era Lucian Bode.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XHai ca vine haiducul Dan Idolu si revin bajetii dastapti de la pesedeu sa faca ” bani”” ptr partid . Cand cauti in DEX la cuvantul banditi apare fata lu Grindeanu
Iar sunt supușii bulibașei de pe b-dul. C.D.Loga la cerșit de la bugetul statului creat de regățeni?! Scârboasă specie… Ăstora, dacă le dai, după aia te mai și înjură. Neam prost și corcit, cu asta ne-a pricopsit Brătianu – mai bine păstra tot terenul pentru cei care l-au cucerit în 1919 și mâna turma de rumegătoare băștinașe un pas mai încolo, până la Mica Mongolie din Europa.