Păstrând misterul asupra situației, reprezentanții municipalității au transmis luni, 17 iulie, că unul dintre funcționarii publici angajați la Primăria Timișoara (PMT) a fost demis.
„Comisia de Disciplină a Primăriei Municipiului Timișoara a emis raportul final în vederea luării măsurilor de demitere a unui funcționar public, după ce au fost parcurși toți pașii legali necesari pentru sancționarea sa. Pe parcursul procesului de sancționare, funcționarul a primit măsuri disciplinare din ce în ce mai severe, însă nu a manifestat nicio intenție de a-și schimba comportamentul. Astfel, s-a impus în baza legii, decizia de încheiere a contractului de muncă”, au declarat luni cei de la PMT.
Aceștia au mai explicat că, de-a lungul timpului, funcționarul public vizat nu și-a îndeplinit în mod repetat atribuțiile de serviciu, a creat obstacole în desfășurarea activității colegilor și a furnizat informații eronate cetățenilor, „ceea ce a adus prejudicii activității departamentului din care făcea parte”.
Funcționarul în cauză este, de fapt, Mirela Toc, cea care de-a lungul timpului s-a „războit” inclusiv cu Nicolae Robu. Aceasta a declarat pentru Tion că, din punctul ei de vedere, a fost dată afară din PMT pentru că „incomoda” conducerea.
„Am fost dată afară în mod abuziv și nelegal pentru că eu sunt avertizor în interes public și în privința a ceea ce s-a întâmplat în decurs de trei ani, de când este primar Dominic Fritz, am înregistrat sesizări cu privire la salubrizare, la încălcări ale legislației, am sesizat Curtea de Conturi ș.a.m.d. Ca urmare, au fost înregistrate trei sesizări împotriva mea la Comisia de Disciplină, iar acestea au culminat cu destituirea mea din funcție”, a transmis Mirela Toc pentru Tion.
Aceasta a mai spus că se aștepta să fie demisă încă de pe vremea în care primar era Nicolae Robu, după ce acesta a acuzat-o că stă mai mult timp pe Facebook, Instagram și alte site-uri de lifestyle decât la lucru. Vă reamintim, în 2017, ea a protestat de una singură în fața instituției, acuzând mai multe ilegalități în primărie. A lucrat în cadrul fostei Direcții Tehnice, apoi cu asociațiile de proprietari din oraș, după care la Serviciul Relaționare cu Cetățenii, celebra Cameră 12. În primăvara lui 2019, ea a fost mutată la Biroul Salubrizare.
„Eu am sesizat încălcarea legislației și în perioada în care primar a fost dl. Robu. Atunci am avut tot așa, două sesizări împotriva mea, una în 2016, care nu a mai fost finalizată, și în 2020 mă așteptam ca dl. Robu să mă dea afară, lucru care nu s-a întâmplat, și atunci am primit doar o mustrare scrisă, pe care am contestat-o în instanță și am câștigat definitiv procesul. Pe când, la domnul primar Dominic Fritz nu s-a întâmplat același lucru; el a preferat să scape de mine considerându-mă un funcționar public incomod.
În continuare îmi voi completa plângerea penală cu această dispoziție pentru că doi dintre membrii Comisiei de Disciplină au propus retrogradarea mea din funcție pe o perioadă de un an, iar cea de-a treia membră a propus destituirea mea din funcție, deci nu s-a ținut cont de majoritatea comisiei”, a adăugat Mirela Toc.
În trecut, în 2020, Mirela Toc a fost cercetată inclusiv pentru faptul că „și-a exprimat public opinia în mediul online pe platforma/rețeaua de socializare Facebook împotriva acțiunilor instituției publice în care aceasta își desfășoară activitatea”. Tot atunci, în raportul Comisiei de Disciplină se arăta că „funcționara a muncit în luna decembrie efectiv aprox. 2 ore (o oră pe traseu și încă o oră deplasarea de la sediul primăriei la locațiile indicate și retur)”. Aceasta a contestat decizia la Tribunalul Timiș.
Pe aceeași temă:
Funcționară din Primăria Timișoara, sancționată și pentru părerile de pe Facebook
Trimite articolul
XSper sa continuie deparazitarea, Chis pe cand părăsește Primaria?
-
Chis e peotejat de judecatorie.
-
si Fritz de cine e protejat ?
-
Nimeni
-
-
Dureaza mai multi ani sa dai afara un functionar din PMT decat sa faci Pasajul Solventul, Centura sau un bulevard mare. In 2022 respectiva a reclamat PMT ca nu au avut autorizatia pe care ea o considera potrivita pentru repararea str. GH. Lazar (portiunea Circumvalatiunii-Cetatii).
“Am fost considerata incomoda” e un motiv bun sa te scapi de un angajat. Incearca sa te angajezi la privat si sa fii “incomoda”.
Comisia de disciplina a constatat ca se intrunesc conditiile pentru sanctiuni disciplinare. Daca doi au propus retrogradarea si unul a propus destituirea nu conteaza, nu suntem la alegeri, unde majoritatea hotaraste. Seful decide ce si cum, in limita legii.
Va dati seama cat timp s-a pierdut in PMT cu problemele aceastei persoane in ultimii ani? Cine a avut la locul de munca un coleg/subaltern/sefcu asemenea atitudini, stie ce inseamna asta. N-am auzit pe nimeni in ultimii ani sa-i tina partea doamnei Toc, e singura impotriva planetei.
Trebuia sa pleci înainte sa vi …..nu te uiți la tine cum arăți sarchieee…te vezi dimineața în oglinda de plastic???Stai în casa ca ești……..
pe Fritz cine il da afara?
CEl mai probabil va da in judecata primaria…. POsibil sa castige in prima instanta…
DUpa va fi pusa inapoi in functie si o vor tine tot asa. Cine are dreptate aicea, cine ii personaju bun si cine ii ala rau ? Nu stiu
“ Tot atunci, în raportul Comisiei de Disciplină se arăta că „funcționara a muncit în luna decembrie efectiv aprox. 2 ore (o oră pe traseu și încă o oră deplasarea de la sediul primăriei la locațiile indicate și retur)” “
In ce firma privată e posibil asa ceva ?
Probabil va da primăria in judecată ca trebuit sa muncească 2 h in Decembrie….
O lege (a funcționarului public) timpita pentru protejarea pilelor din administrație.
“Pe parcürsul procesului de sancționare, funcționarul a primit măsuri disciplinare din ce în ce mai severe”
nu cumva “pe parcürsul timpului”? altfel pare cam…
#🤪
Asa se intampla cand…nu pupi in c… primarul. N.ai dreptul la opinie…ti se pune pumnul in gura daca ai alta opinie..
-
Un birocrat nu are dreptul la opinii.
Banc:
Un robot superinteligent care poate sa sustina conversatii cu oamenii, in functie de nivelul de inteligenta al fiecaruia este prezentat la o expozitie pentru demonstratii.
Se prezinta un individ, il scaneaza robotul, vede ca are un C.I. mare, un coeficient de geniu de peste 160 si incepe sa discute cu el, il intreaba despre fizica cuantica, matematica avansata, informatica etc, discuta ei 2 ore numai subiecte superinteligente.
Pe urma se prezinta un individ pe care il scaneaza robotul si il vede la o inteligenta medie/ ridicata de 120 puncte si il intreaba despre cosmos, astrologie, geometrie in spatiu etc, numai subiecte inteligente.
Vine a 3-a persoana, il scaneaza robotul si vede ca are un coeficient de inteligenta foarte mic spre retard, undeva la 50 de puncte…”mai ce sa il intreb eu pe asta la cat e redus?” se intreaba robotul, “ce sa-l intreb, ce sa discut cu asta?…aha am gasit” isi zice robotul si il intreaba:
– Data viitoare tot cu Fritz si USR votezi?