Mitropolitul Banatului a fost prezent în duminica a treia după Paști, numită și Duminica mironosițelor, la liturghia destinată credincioșilor cu deficiențe de auz de la biserica din Iosefin. Slujba a fost oficiată de părintele Eugen Bendariu, singurul preot din partea de Vest a țării care comunică prin mimică, gesticulație și dactileme cu persoanele cu deficiențe auditive.
Mitropolitul Banatului a vorbit despre râvna și dragostea femeilor mironosițe de a-L căuta pe Hristos.
„Inima este cel mai frumos templu de pe pământ în care se odihnește Hristos. Ea este singura casă în care vrea să-și plece capul Hristos. Cât de fericiți eram atunci când, copii fiind, ne legănau mamele noastre în brațe, iar noi dormeam cu capul pe pieptul mamei! Tot așa se bucură și Hristos când Îl lăsăm să se odihnească în inimile noastre”, a spus mitropolitul Banatului.
Mitropolitul Banatului a oferit pulovere tuturor femeilor aparținătoare comunității hipoacuzicilor din Timișoara, dar și credincioaselor din Parohia Iosefin și din zona Dacia. Mitropolitul Banatului a împărțit peste 1.000 de pulovere noi pentru credincioasele din biserici, „ca semn de cinstire și prețuire pentru ceea ce fac în cadrul Bisericii lui Hristos”.
„Pentru Biserica noastră, astăzi este o zi de cinstire deosebită a tuturor femeilor și mamelor creștine. De aceea, am găsit de cuviință ca, în Duminica femeilor mironosițe, să oferim fiecărei femei câte un dar atât pentru dragostea pe care o arată față de Hristos, cât și pentru faptul că Îl cercetează mereu în viața aceasta, așa cum L-au cercetat și femeile mironosițe”, a spus ÎPS Ioan.
Comunitatea persoanelor cu dizabilităţi de auz şi vorbire din Timișoara a luat fiinţă în anul 2001, cu sprijinul Parohiei Timişoara-Iosefin. În prezent, comunitatea, singura din partea de Vest a țării, cuprinde un număr de aproximativ 300 de persoane, fiind păstorită, din 2002, de părintele Eugen Bendariu. De la oficierea primei Liturghii în limbajul semnelor (12 mai 2002) și până astăzi, în cadrul parohiei se oficiază, cu regularitate, toate slujbele, inclusiv botezuri, cununii, înmormântări și parastase, tocmai ca oamenii să participe în mod activ.
Din 2011, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ionel Popescu, serviciul liturgic pentru cei cu dizabilități de auzire și vorbire se oficiază în Paraclisul „Sfânta Maria”, situat la demisolul bisericii „Nașterea Maicii Domnului”.
La Vecernie (slujba de seară), ÎPS Ioan a fost prezent în mijlocul credincioșilor timișoreni din Zona Dacia, unde, la finalul slujbei, mitropolitul a împărțit și credincioaselor din cadrul Parohiei Timișoara-Zona Dacia câte un pulover.
Citiți principiile noastre de moderare aici!