„Cred în puterea lor. Aşa am fost educată, învăţată de părinţii mei… Am venit să mă rog pentru sănătate şi pentru o cauză imposibilă. O cauză imposibilă la mine în familie este rezolvarea unor probleme”, ne-a spus una dintre femeile care a venit să se roage, Carolina Meschi.
„Am citit despre moaşte, am şi o cărtică de rugăciuni, foarte multe informaţii nu deţin. Cred că există ceva mai puternic decât noi şi nu poate să facă rău să te rogi într-o biserică”, ne-a spus şi Manuela Volan.
Moaştele au sosit la Timişoara din Oradea şi vor sta la biserică până vineri, când vor pleca la Arad.
„Este foarte important că se află la noi. Este prima dată când moaştele Sfintei Rita ies din mănăstire. La noi a venit o bucată de oscior pentru că ea este neputrezită. E la fel aşa cum a murit. Ea este numită şi Sfânta cazurilor imposibile, când nu mai e nicio speranţă că poţi ieşi, atunci Sfânta te poate ajuta”, ne-a spus părintele Ioan Chişărău, parohul bisericii Sfânta Maria Regina Păcii şi a Unităţii, unde au sosi moaştele. Credincioşii se pot ruga la moaşte toată noaptea, pentru că preoţii au în program mai multe slujbe.
Sfânta Rita de Cascia a trăit între anii 1381-1447. E a fost căsătorită cu un om brutal brutal şi violent, care, convertit de ea, a ajuns apoi să fie ucis. Cei doi fii ai săi au jurat să-l răzbune şi Rita, nereuşind să-i liniştească, l-a rugat pe Dumnezeu să-i facă mai degrabă să moară. Când dorinţa ei s-a împlinit, Rita s-a retras la mănăstire. Acolo a trăit o viaţă sfântă, cu o spiritualitate aparte. Isus Cristos a asociat-o în mod vizibil la suferinţele sale, înfingând în fruntea ei un spin din coroana purtată de El. Acest lucru era posibil doar pentru persoanele cu un grad de sfinţenie foarte mare. Spinul miraculos i-a produs o rană foarte dureroasă, cu care a trăit până la moarte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!