Sfânta Rita de Cascia este reunoscută ca fiind vindecătoarea cazurilor de boală imposibile. Moaştele ei se află în Italia, în Cascia, iar din 12 august un os mic luat din mâna ei dreaptă se află într-un pelerinaj în România.
„Sfânta Rita de Cascia se află în Italia şi este neputrezită de cinci secole. Prin mijlocirea ei s-au făcut minuni. Oamenii au fost vindecaţi de cancer, un preot din România chiar a reuşit să facă rost de bani pentru a construi o biserică”, ne-a spus părintele Ioan Chişărău, parohul Bisericii Sfânta Maria Păcii din Timişoara, unde vor sosi moaştele.
Moaştele vor sosi la biserică în data de 25 august, la ora 17.00. Credincioşii se pot ruga toată noapte la ele. La miezul nopţii moaştele Sfintiei Imposibilului vor ajunge la Biserica Romano-Catolica Sf. Inimă a lui Iisus din Piaţa Bălcescu, unde vor sta până la ora 2.30. Mai apoi vor reveni la biserica Sfânta Maria Păcii, unde şapte preoţi vor face un maslu pentru cei bolnavi. Moaştele vor pleca din Timişoara în data de 26 august la ora 14.00, într-un alt oraş din ţară, cel mai probabil în Arad.
Sfânta Rita de Cascia a trăit în secolul al XV-lea, între anii 1381-1447. Ea a fost căsătorită cu un om brutal şi violent, care, convertit de ea, a ajuns apoi să fie ucis. Cei doi fii ai săi au jurat să-l răzbune şi Rita, nereuşind să-i liniştească, l-a rugat pe Dumnezeu să-i facă mai degrabă să moară. Când dorinţa ei s-a împlinit, Rita s-a retras în la mănăstire. Acolo a trăit o viaţă sfântă, cu o spiritualitate aparte. Ca răsplată, Isus Cristos a asociat-o în mod vizibil la suferinţele sale, înfigând în fruntea ei un spin din coroana purtată de El. Acest lucru era posibil doar pentru persoanele cu un grad de sfinţenie foarte mare. Spinul miraculos i-a produs o rană foarte dureroasă, cu care a trăit până la moarte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!