Una dintre ultimele etape înainte de finalizarea noii Maternității Bega a constat în achiziția mobilierului non-medical destinat dotării viitoarei facilități.
Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a semnat contractul cu firma GreenForest din Timișoara. Societatea a fost desemnată să livreze mobilier non-medical în urma unei licitații la care nu au existat contestații.
„Investițiile la noua maternitate fac parte din proiectul viitorului hub medical pe care dorim să-l dezvoltăm la Timișoara astfel încât orice familie, indiferent de mijloacele financiare de care dispune, să poată avea acces la un act medical care va depăși prin calitate standardele oferite de mediul privat”, a transmis, joi, Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Mobilierul furnizat va fi compus din rafturi de depozitare, dulapuri pentru materiale medicale și pentru pacienți, fronturi de lucru cu blat, lavoar și spațiu de depozitare, dulapuri tip vestiar și băncuțe pentru vestiare, mese pentru saloane și pentru oficiul alimentar, birouri pentru recepție și pentru cabinete, scaune de birou, scaune pentru saloane și pentru vizitatori.
Potrivit lege5.ro, firma care va livra produsele are o vechime de 31 de ani și 117 angajați. GreenForest a avut un profit net anul trecut în valoare de aproape 2,3 milioane de lei.
Contractul valorează aproape 1,3 milioane de lei (cu TVA inclus) adică 260.000 de euro.
Vă reamintim că lucrările la noua maternitate au început în luna iulie 2021. Clădirea în care se va muta Maternitatea Bega este ridicată pe terenul din apropierea Spitalului Județean și a Casei Austria și va avea o suprafață utilă de 4.761 de metri pătrați.
Noua unitate sanitară va avea 126 de paturi în secțiile ATI, Obstetrică și Ginecologie. Spațiul în care funcționează acum maternitatea Spitalului Județean, aflat în proprietatea CJT, nu va rămâne nefolosit. Acolo s-ar putea muta Secția de Pediatrie a spitalului.
Cum va arăta noua maternitate
Demisolul va găzdui policlinica și zona de primiri urgențe. Va exista și o zonă administrativă, cu vestiare, și o zonă de sterilizare a echipamentului. La primul etaj va fi amenajată zona de fertilizare in vitro, cu frigiderele de păstrare a materialului genetic. La etajele 2 și 3 vor funcționa secțiile de Obstetrică – Ginecologie. La etajul 4 vor fi amenajate sălile de naștere și zonele pentru nou-născuți. Maternitatea va avea o centrală proprie pe gaz, iar secundar va fi conectată la rețeaua de termoficare a orașului.
Se pune accentul, în primul rând, pe siguranța viitorilor pacienți pe care îi va găzdui. Ținta este reducerea numărului de infecții nosocomiale, prin atenta împărțire a spațiului, precum și prin sterilizarea instrumentarului și așternuturilor care pot fi refolosite. În plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric pentru evitarea unor accidente.
Banii pentru construirea maternității sunt asigurați prin proiectul european România-Ungaria „Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara și Clinica de pediatrie din Szeged”. De asemenea, și CJT a contribuit cu fonduri.
Investiția pentru noua maternitate se ridică la aproximativ 70 de milioane de lei.
Pe aceeași temă:
Primii bebeluși vor veni pe lume la începutul anului viitor în noua Maternitate Bega
Citiți principiile noastre de moderare aici!