Vernisajul expoziției va avea loc joi, 3 septembrie de la ora 19, la Galeria Calpe din Timișoara. Aici curioșii vor putea să descopere cum arată ținutele vestimentare realizate complet din mâncare. Pentru a da viață acestui proiect și-au unit forțele doi artiști, respectiv bucătarul Roland Trettl și fotograful Helge Kirckberger.
Trettl a fost cel care a creat designul ținutelor și a ales ”bunătățile” pe care dorește să le folosească pe post de materiale. Acesta a dat viață unor ținute spectaculoase unde accesoriile sunt realizate din verdețuri, maiourile din fileuri de somon, iar pentru o tunică s-a folosit… o caracatiță. Imaginația acestuia a mers și mai departe, bucătarul folosind și alte alimente pentru a da viață creațiilor.
Apoi, Helge Kirckberger s-a ocupat de surprinderea detaliilor acestor creații. Așa au luat naștere fotografiile pe care timișorenii vor avea ocazia să le admire din toamnă.
Expoziția va fi deschisă pentru public până pe 24 septembrie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!