Firma Rheinbrucke din Timișoara și asociația profesională Ordinul Arhitecților din România au depus oferte să asigure primăriei „servicii de consultanță în vederea organizării unui concurs de soluții pentru amenajarea Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity în Timișoara”. Licitația este încă în desfășurare.
Practic, câștigătorul licitației va pregăti regulamentul și toate documentele necesare pentru concurs și îl va și organiza, exact ca în cazul competiției pentru Turnul de apă din Iosefin, care deocamdată a fost un mare eșec. Vă reamintim, aici s-a ocupat de concurs firma Rheinbrucke, iar la prima licitație n-a venit nimeni. Cei de la OAR au atras atenția că ceva nu e în regulă și au oferit recomandări firmei care primește 25.000 de euro de la primărie să organizeze concursul.
Detalii, AICI!
În cazul MultipleXity, municipalitatea este dispusă să plătească aproape 128.000 de lei cu TVA pentru organizarea concursului de soluții, echivalentul a 27.000 de euro. Documentația completă trebuie să fie gata în termen de 120 de zile de la data semnării contractului, iar câștigătorul ar trebui să-l aflăm în câteva săptămâni.
MultipleXity se face exact pe terenul primăriei, unde a fost sediul STPT și unde au mai rămas câteva ateliere dărăpănate, pe Bd. Take Ionescu nr. 56-58 și pe Bd. Take Ionescu nr. 83, unde se află muzeul reabilitat al societății de transport.
„Organizarea unui concurs de soluții pentru Centrul pentru artă, tehnologie și experiment, MultipleXity răspunde la nevoia unui proiect de calitate care vine să completeze infrastructura pentru cultură în mod considerabil, dar va fi și principala moștenire după anul 2021. Tratarea soluției se va face în ansamblu, de la amenajarea spațiului interior pentru muzeu la reabilitarea și amenajarea clădirilor existente de vizavi și a spațiului exterior cu acces public, integrând astfel clădirile existente în țesutul urban”, se arată în caietul de sarcini.
Primăria trebuie să respecte Manualul de licitație – candidatura Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii (Bidbook TM2021), astfel că e obligată să amenajeze centrul aflat în discuție, acesta fiind principalul obiectiv asumat în calitate de oraș capitală culturală europeană. Terenul aflat în discuție este de aproape 20.000 de metri pătrați, iar construcțiile de pe el se întind pe 5.406 mp.
Dacă este să vorbim despre costuri, municipalitatea va trebui să plătească, conform estimărilor, 12 milioane de euro pentru MultipleXity, iar planurile sunt să fie finalizat în 2020.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/multiplexity-centrul-de-arta-de-12-milioane-de-euro-pentru-tm2021-in-atelierele-si-muzeul-stpt-de-pe-take-ionescu/2242960
http://www.tion.ro/controverse-cu-turnul-de-apa-din-iosefin-nu-se-gaseste-proiectant-arhitectii-trag-de-urechi-pmt/2235074
Citiți principiile noastre de moderare aici!