Pastorul Ionel Tuțac, lider al comunității baptiste din Timiș, deține o colecție impresionantă de Biblii în diverse ediții, limbi și dimensiuni. Printre cele peste 1.100 de cărți sfinte se numără copia Bibliei duse pe Lună de astronautul Edgar Mitchell, la bordul navei spaţiale Apollo 14, o micro-biblie (breloc) în limba engleză, în două volume, a lui Billy Graham, care a fost nominalizat de 64 de ori în topul celor mai admirate personalităţi ale lumii secolului al XX-lea, o pagină din cea de-a doua Biblie tipărită, în anul 1475, ediţii începând cu secolul al XVII-lea, biblii miniaturale, exemplare inedite în zeci de limbi şi dialecte, dar şi cea mai mică biblie din lume, care poate fi citită doar la microscop.
Consilierii locali vor vota, marți, atribuirea unui spațiu în Piața Sfântul Gheorghe nr. 4 către Asociația Renașterea Familiei, care va amenaja aici Muzeul Bibliei, primul de acest fel din România.
„Mă bucur că vom avea, în sfârșit, un spațiu permanent, situat în centrul Timișoarei, care va găzdui Muzeul Bibliei. Este un proiect inedit pentru România și sunt încrezător că va atrage vizitatori nu doar din țară ci și din străinătate. E un proiect care se aliniază tradiției multiconfesionale a Timișoarei și care va deschide o nouă perspectivă culturală în orașul nostru”, a spus primarul Dominic Fritz.
Timișoara a găzduit, în ultimii anii, câteva expoziții temporare sub titulatura Muzeul Bibliei, care s-au bucurat de un foarte mare succes, atrăgând zeci de mii de vizitatori.
„Apreciez deschiderea şi sprijinul domnului primar Dominic Fritz pentru Muzeul Bibliei, un proiect unic în România, ce va aşeza Timişoara pe harta lumii alături de alte câteva oraşe unde există muzee similare. Succesul expozițiilor anterioare din Timişoara, dar şi din alte oraşe, demonstrează că Biblia continuă să rămână cartea de căpătâi a omenirii. Prin acest proiect Timişoara va fi inclusă în galeria unor oraşe celebre care găzduiesc astfel de muzee (Washington, Londra, Amsterdam, Dallas, Ierusalim, Houston), iar numărul turiştilor români şi străini ce vor vizita capitala culturală europeană va creşte”, a transmis pastorul Ionel Tuțac, fondatorul Muzeului Bibliei.
Potrivit acestuia, impresionanta colecție de Biblii deținută, evenimentele culturale şi artistice ce vor avea loc în jurul acestui proiect, parteneriatele ce vor fi create cu instituții similare din alte țări, vor contribui într-un mod pozitiv la creşterea prestigiului municipiului nostru în țară şi străinătate.
„Proiectul se va adresa tuturor, indiferent de confesiune religioasă, etnie, pregătire socială şi educațională sau vârstă”, a mai spus pastorul Ionel Tuțac.
Pe aceeași temă:
FOTO. A început scrierea celei mai mari Biblii din țară, la Timișoara. S-a deschis Muzeul Bibliei
Trimite articolul
XO inițiativa inedită și inca o dovada (dacă mai era nevoie) despre Timișoara multiculturală, multietnica și multiconfesionala! Felicitări domnului pastor, felicitări Primăriei Timișoara! Cu siguranta voi vizita aceasta expoziție. (Un cetățean al Timișoarei de alta etnie și de alta confesiune)
Bravo! In sfarsit face si primaria ceva.
Sau muzeul minciunilor
bine am revenit in evul mediu. La cati antivaxeri exista pe lumea asta, ce ne mai mira.
-
@deci nu cred. adica asta e ok si astalalta nu? da’ vaxcinativa toti, cine va impiedica? mai gandim si noi cand decidem cum ne comportam, sau ne place “puterea” de a fi discretionari?
revin: bine ai revenit in comunism, religia fiind “opiumul popoarelor”
ps: ce e ala un antivaxer? cumva unu care nu vrea sa se vaxcineze cu un vaxcin “sigur si eficient”, (pentru care semneaza ca isi asuma consecintele neplacute la o adica) pentru o boala cu un IFR pe care nu poti sa ni-l spui si noua? pai zic sa-i obligam, fir-ar ei de antivaxeri, daca ii imbolnavesc pe vaxcinatii pe care nu-i impiedica nimeni sa se vaxcineze?!?
ps: vezi ca ti-a scazut nivelul de anticorpi, fa ceva! doze ar mai fi, e pacat de banii aia!
(#🤪)^824
-
siiigur… Daca tu ai crezut ceva, cumva te-ai razgandit pentru ca deh “mai gandim” si te opresti acolo… cred ca subestimezi subiectul enorm.
Asta e partea geniala a domeniului stiintific. Iti da dreptul sa gandesti, sa crezi ca ai crezut gresit multa vreme, dar luna viitoare poate mai apar 3 studii (mai largi, mai profi, mai peer-reviewed) care te aduc inapoi la gandirea initiala pentru ca era corecta si atunci, doar ca avea mai putine dovezi.
Imi place cum antivaxerii cred ca noi vedem un studiu si hop, ala e, pentru intotdeauna. De parca nu noi am avea cea mai critica gandire, prin definitie!!
Da, uneori mai apare cate un studiu care explica de ce nu e totul asa roz, sau alt-negru, dar INTOTDEAUNA apar n+10 studii, mult mai bine facute, care demonstreaza concret de ce antivaccinarea este stupida si periculoasa pentru cei dragi.
Cat despre “pacat de banii aia”… multumim ca ai contribuit pentru vaccinuri. Poate indirect ai salvat niste vieti 🙂 chiar daca Direct lupti pentru a avea oameni pe constiinta aici pe tion… Dai batai de cap la Sf. Petru.
-