„Începând de astăzi, 7 mai 2019, Muzeul de Transport Public «Corneliu Mikloşi» are autorizaţie de securitate la incendiu, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Banat» al judeţului Timiş. În cel mai scurt timp, Muzeul «Corneliu Mikloşi», din cadrul Societăţii de Transport Public Timiş, în colaborare cu asociaţiile şi ONG-urile locale va organiza, în locaţia de pe Bulevardul Take Ionescu nr. 83, evenimente culturale, expoziţii, traininguri, conferinţe şi alte activităţi culturale şi sociale cu impact pozitiv pentru urbea noastră”, au transmis, marți, reprezentanții societății de transport public.
Muzeul a stat mai bine de un an fără autorizație de securitate la incendiu.
În vara anului trecut, una dintre cele mai mari expoziții de artă contemporană organizate la Timișoara a fost mutată, în ultimul moment, într-un alt spațiu, după ce s-a constatat că Muzeul „Corneliu Mikloși” nu avea autorizație de securitate la incendiu din partea ISU. Organizatorii expoziției și fosta conducere a STPT, reprezentată de fostul director general Ioan Goia, semnaseră un contract pentru muzeul de pe Take Ionescu, însă spațiul nu avea toate autorizațiile necesare.
„Conducerea STPT a făcut toate eforturile pentru a obține autorizarea ISU necesară. Cu toate acestea, constructorul care a finalizat lucrările spațiului muzeal a refuzat, în mod repetat, să coopereze pentru rezolvarea problemelor”, anunța, la vremea respectivă, STPT.
Muzeul „Corneliu Mikloși” va deveni, până în 2021, parte a Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, asumat de municipalitate în dosarul candidaturii pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. O societate comercială și Ordinul Arhitecților din România se „bat” pentru organizarea concursului de soluții care va desemna proiectul după care va fi construit acest centru. MultipleXity este principala investiție în infrastructura culturală pentru TM2021 și ar urma să coste, conform estimărilor, 12 milioane de euro. El se va face exact pe terenul primăriei, unde a fost sediul STPT și unde au mai rămas câteva ateliere dărăpănate, pe Bd. Take Ionescu nr. 56-58 și pe Bd. Take Ionescu nr. 83, unde se află muzeul care a obținut, în sfârșit, autorizația ISU.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/multiplexity-are-doi-ofertanti-pentru-concursul-de-solutii-a-intrat-si-oar-in-joc/2244156
Citiți principiile noastre de moderare aici!