Dacă anul trecut Muzeul Mühle a fost găzduit la Casa cu Iederă, anul acesta a fost redeschis într-o nouă locație, la parterul sediului Romcapital Center. Puteți admira o colecție cu toate informațiile, documentele și obiectele care au aparținut sau avut vreo legătură cu familia Mühle.
„Marii florari ai Timișoarei au adus faimă orașului prin activitățile pe care le-au desfășurat și i-au purtat prestigiul prin rozele lor, până la marile curți ale Europei. Au lăsat în urma lor o moștenire importantă, care nu este, din păcate, coagulată într-un singur spațiu în Timișoara, astfel încât povestea familiei Mühle să fie accesibilă publicului larg, pentru a fi citită și înțeleasă de la început până la sfârșit. Heritage of Timișoara vine în întâmpinarea acestei situații printr-o inițiativă de culegere și punere laolaltă a tuturor informațiilor, documentelor și obiectelor disponibile identificate, care au aparținut sau au o legătură directă cu renumita familie de florari timișoreni”, spun cei de la Heritage of Timișoara pe Facebook.
Muzeul Mühle poate fi vizitat între orele 10 – 20, la parterul sediului Romcapital Center (Bulevardul Mihai Viteazu nr. 30B).
Anul trecut, muzeul a fost găzduit în premieră, la Casa cu Iederă, în cadrul Heritage of Timișoara: Cetate. Proiectul a fost susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură, co-finanțat de AFCN și realizat cu sprijin din partea Asociației Banat IT.
Heritage of Timișoara (Patrimoniul Timișoarei) este un program cultural dedicat orașului Timișoara, ce are ca scop promovarea patrimoniului cultural material local, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării acestuia, în rândul publicului larg, și încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale orașului.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XCentrul trebuie recâștigat din ghearele țiganilor, iar cei ce le-au favorizat accesul in zona respectivă, sa fie trași la răspundere pe toate liniile.
-
Asa este… mare adevăr…
-
Ce să ”recâștigi”?! Cârpaci & Co. provin din Caraș-Severin (de lângă Reșița) și sunt, cum se spune în Banat, niște “adevărați”. Practic, ei reprezintă aristocrația Timișoarei. Doi pași mai departe, la Recaș, alții asemenea lor sunt ”crema” (de ciocolată a) localității respective ș.a.m.d… Ei sunt de-ai locului, baștinași, sunt reprezentativi pentru regiune, iar Ciuhandu (un alt bănățean adevărat, ales și reales cu îndârjire de către timișoreni timp de vreo patru mandate de primar) a înțeles bine asta și a făcut tot posibilul ca spiritul bănățean să recâștige terenul pierdut în fața ”imixtiunilor” din afara regiunii. Și a reușit!