Evenimentul va avea loc miercuri 25 septembrie 2013, la ora 20:00, în Domul Romano-Catolic din Piața Unirii.
Programul concertului este alcătuit din creaţii de muzică spaniolă și franceză pentru orgă. Compozitorii, ale căror lucrări vor fi interpretate în primă audiție românească, sunt: Felipe Gorriti (1839-1896): Cinco versos para el Magníficat (Allegro brillante, Allegro moderato, Andante, Allegretto, Allegro); Eduardo Torres (1872-1934): Saetas I – II; Juan María Thomas (1896-1966): Entrada – Ofertorio de Santa Clotilde (pensando en César Franck) – Toccatina; Eduardo Torres (1872-1934): Saetas III – IV; Luis Urteaga (1882-1960): Pastoral en forma de canon; Guy Bovet (1942-): Salamanca. La acestea se adaugă binecunoscutele lucrări franceze ale lui César Franck (1822-1890): Pastorale și Charles-Marie Widor (1844-1937): I. Allegro (VI Symphonie, Op. 42)
„Ana Aguado s-a născut în Palencia în anul 1984. A început studiul muzicii de orgă la vârsta de opt ani, în regiunea Tierra de Campos. Datorită practicii și experienţei sale în muzică veche spaniolă, specifică acestor instrumente istorice din Peninsula Iberica, a reușit să dezvolte, ca expertă
a repertoriului organistic, o intensă activitate concertistică. A studiat pianul și orga cu Aurora Dalleres și cu Roberto Fresco, la Conservatorul de Muzică din Palencia. În paralel s-a specializat în diferite tipuri de muzică de orgă cu mari maeștri din Europa: B. Haas, M. Bouvard, J. Martín Moro, E. Kooiman, J. van Oortmerssen, L. Tagliavini, W. Zerer şi Montserrat Torrent. A susţinut concerte de la vârsta de cincisprezece ani la importante festivaluri de muzică, atât în Spania cât și în Europa. A fost invitată pentru a concerta în renumitele catedralele din Barcelona, Bilbao, Logrono sau Alcalá de Henares. Câteva din concertele sale au fost retransmise în programul de radio Catalunya Muzical. A fost premiată în concursul Uventudes Musicales de Espańa 2006 și a reprezentat Castilla y Leon în 2003 și Catalunia în 2006 în concursul Intercentros. În iunie 2012 a terminat studiile la Universitatea de Muzica din Catalunia, cu profesorul Oscar Candendo, iar proiectul final de licenţă a fost Widor și şcoala organistică franceză din secolul al XIX-lea. Anul acesta va concerta în Franța, Italia, Spania, România și alte țări europene”, precizează prof.dr. Felician Roșca, directorul artistic al Festivalului Internațional de Orgă.
Biletele de concert costă 20 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari, 10 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!