Unul din cei care încântă Timișoara fie iarnă, fie vară este Robert. Are 36 de ani și o experiență la vioară de alți 20. A cântat şi în ţări precum Italia sau Scoţia, îi place stilul baroc şi romantic, şi nu ţine cont de temperatură atunci când vrea să-și scoată vioara la plimbare. El spune că pentru a fi un violonist profesionist trebuie să exersezi 7000 de ore la vioară, din care el a atins până acum 2000. Ca orice clasic, el este deranjat de muzica pe care o ascultă tinerii și si-ar dori să cânte și în alte țări dar nu are loc de tobe, chitări, boxe sau…acordeoane.
„ Vreau să văd și țări mai continentale, dar e o problemă. Sunt mulți rromi cu acordeoane și tineri cu bass, zdrăngăneală. E ceva zgomotos, nu prea poți… Am fost și la Londra și nu am avut loc de ei. ”
Și că tot vorbeam de tineri, un alt personaj care încântă Piața Libertății este Lia Burg. Lia are 23 de ani, este studentă la Facultatea de Arte și Design și cântă de peste 10 ani la chitară, dar și vocal. În principiu, ea este vocalistă și are concerte prin localuri restrânse, la diverse party-uri sau chiar nunți. Anul acesta a participat și la binecunoscutul concurs Vocea României, unde a făcut parte din echipa Irinei Rimes.
Utimul, dar nu cel din urmă, este Claudiu Lazarciuc. Claudiu este tipul care cântă la chestia aia rotundă și ciudată, care nimeni nu știe cum se numește, dar care are un sunet ce te poartă undeva departe… Trupa timişoreană Nadayana, este un proiect de world-music contemporan fondat de el. A descoperit aceste instrumente magice în 2008 și le-a scris unor producători din Elveția, de la care a primit o invitație abia după doi ani. În 2014, împreună cu soţia sa au avut ideea să combine un hang şi un handpan cu gonguri tradiţionale thailandeze şi astfel s-a născut proiectul muzical Nadayana, care de câțiva ani uimește cu sunetele sale și Timișoara, și fiecare eveniment la care participă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!