Nu este prima experienţă pe care au avut-o locuitorii din zonă cu muncitorii respectivi: un bărbat spune că a fost asaltat cu pietre pentru că şi-a permis să le atragă atenţia să pună nişte scânduri pentru ca pietonii să poată trece peste un şanţ fără să fie nevoiţi să intre în noroi până la glezne. „Le-am spus să facă un podeţ să pot trece peste şanţul făcut de ei. Răspunsul lor a fost să sar peste şanţ, că nu mă dor picioarele, că nu este nicio problemă dacă mă umplu de noroi, ba chiar au început să arunce cu pietre în momentul în care le-am atras atenţia pe un ton mai ridicat să facă în aşa fel încât să poată trece lumea. Până la urmă tot prin şanţ am fost nevoit să trec…”, ne-a declarat Alexandru T., un locuitor de pe strada Arinului. Acesta spune că muncitorii, de la Primăria Dumbrăviţa, au lucrat la introducerea gazului în zonă, au tras conductele şi au lăsat şanţurile neacoperite şi nesemnalizate pe unele porţiuni, lucru care nu poate fi decât o dovadă de inconştienţă în condiţiile în care putea trece pe acolo un copil…
Unii oameni care locuiesc în zonă au ajuns să umble cu pantofi de schimb la ei, ies cu cizme, pentru a răzbate prin nămol şi apă, şi îşi schimbă ulterior încălţările.
Cum a fost zăpadă, aceasta s-a topit, iar drumul şi şanţul s-au acoperit cu apă. Aşa a ajuns o şoferiţă cu jumătate de maşină în şanţ, marţi dimineaţă, pe strada Arinului din Dumbrăviţa. Cei de la primărie au venit de-abia apoi şi au tras apa… Acum s-au gândit şi să semnalizeze şanţurile lăsate descoperite. Primarul comunei Dumbrăviţa, Szilagyi Geza, nu a putut fi contactat telefonic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!