Așa cum tion.ro vă anunța deja, Primăria Timișoara a semnat la începutul acestei săptămâni un al doilea contract cu SDM, pentru deszăpezire. Are o valoare de 35.000 de euro și este valabil până la finalul lunii martie. Întrebat despre starea trotuarelor transformate luni dimineață în adevărate patinoare, primarul Nicolae Robu a recunoscut că nu s-a intervenit așa cum ar fi trebuit.
„S-a intervenit cu capacitatea de intervenție avută, într-adevăr s-a topit zăpada, a și lapovițat și peste noapte a înghețat. Să sperăm că am depășit această perioadă critică. Din păcate s-a întâmplat asta, este o nerealizare, nu s-a putut mai mult”, a explicat, marți, primarul Timișoarei.
Edilul-șef spune că se va analiza în perioada următoare dacă este oportună achiziționarea de utilaje de deszăpezire direct la primărie. Vă reamintim, în 2013 primăria a cumpărat cu 80.000 de lei un număr de 40 de freze de zăpadă, care au fost date în cartiere, în grija consiliilor consultative de cartiere. Tion.ro a scris în mai multe rânduri despre soarta frezelor de zăpadă, cel mai recent în această iarnă, când v-am arătat că mai multe utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor nu au fost folosite mai deloc, iar altele au fost furate.
„O să analizăm să vedem dacă nu este oportun să achiziționăm câteva utilaje și direct la primărie, pentru ca la situații de forță majoră să putem interveni la nivel de trotuare. Ce a fost acum câțiva ani a fost o supraestimare, am supraestimat spiritul civic. Eu am considerat că dacă am cumpărat atunci freze de deszăpezire foarte bune pentru trotuare, pentru curți și le dăm consiliilor consultative de cartier, cetățenii se vor organiza în zonă prin asociațiile de proprietari și vor transmite acele freze de la un bloc la altul să se facă rapid deszăpezirea în fața blocului sau în fața casei. Acum, dacă vom face achiziție de ceva utilaje, nu mai avem în vedere să le dăm în folosința altora, mă gândesc să le ținem și, în situații de forță majoră, să intervenim pe trotuare, pe poduri, cu forțe proprii”, a explicat Robu.
Edilul-șef spune că timișorenii ar trebui să mai facă și voluntariat, să arate că sunt buni gospodari și să își deszăpezească trotuarele din fața blocurilor sau a caselor. Recunoaște însă că pe domeniul public această operațiune trebuie să o facă primăria, prin firmele contractate.
„Mai trebuie să facem și voluntariat, trebuie să dăm un semnal că trebuie să fim buni gospodari și în fața blocului și a caselor să intervenim fiecare în parte. Evident, autoritățile trebuie să rezolve problema spațiilor comune. (…) Vom analiza dacă este oportun să facem asta, nu am stabilit ce să cumpărăm”, a conchis Robu, întrebat ce fel de utilaje s-a gândit să cumpere pentru primărie. Primarul nu a știut să spună exact unde se află în prezent frezele de zăpadă rămase din cele 40 cumpărate în 2013.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2179214″]
[related-post post_id=”2178533″]
[related-post post_id=”2167242″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!