Deși licitația a fost finalizată în luna februarie, lucrările la noul skatepark al Timișoarei încă nu au început. Ar fi trebuit să fie gata deja, dar s-a ivit și un conflict de interese după ce s-a stat o grămadă de timp pentru modificarea proiectului, iar ANI a vrut să lămurească situația. Varianta oficială a primăriei este că… se așteaptă după piesele din viitorul skatepark al orașului.
Parcul de skate ar trebui să fie amenajat de firma Lovrintim, aceeași care a reabilitat mai bine de doi ani Parcul Central, redeschis oficial vineri, chiar înainte de Ziua Timișoarei.
Detalii, AICI!
Lovrintim a câștigat în prima parte a acestui an licitația primăriei, împreună cu societatea Rogera, cu un preț de 2 milioane de lei, aproximativ 450.000 de euro. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în trei luni, dar nici n-au început.
Vă reamintim, Agenția Națională de Integritate a trimis două avertismente la primărie cu privire la contractul pentru amenajarea skatepark-ului.
Detalii, AICI!
Contractul ar fi fost semnat la finele lunii mai, din spusele primarului Nicolae Robu, care anunța atunci că va iscăli și ordinul de începere a lucrărilor.
Reprezentanții primăriei spun că s-a dat deja comandă la piesele ce vor fi amplasate în viitorul parc de skate al orașului și că abia după ce vor veni acestea se va turca placa.
„Nu sunt probleme, nu știu exact de ce nu s-a lucrat. Firma care are de amenajat skatepark-ul este cea care a făcut și amenajarea parcului. Nu sunt la curent cu stadiul acelui proiect. Piese de tipul acesta nu se găsesc pe stoc, se comandă”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.
Oficialii municipalității ne dau asigurări că vor fi aplicate penalități celor două firme în cazul în care lucrarea nu e gata la timp.
Realizarea unui skatepark în Parcul Central este o idee care datează încă din campania electorală din 2012. În 2015, după o licitație câștigată de Kasdum-GF cu 1,7 milioane de lei fără TVA, compania s-a apucat de lucrări, însă le-a oprit după o scurtă perioadă de timp, acuzând probleme de proiectare și omisiuni în listele de echipamente, care ar fi însemnat costuri suplimentare de 280.000 de lei. Primăria Timișoara a refuzat suplimentarea sumei cu care a fost câștigată licitația, iar cele două entități au ajuns la proces. Instanța a dat câștig de cauză Primăriei Timișoara, procesul încheindu-se în luna mai a anului 2017. În luna decembrie a aceluiași an, municipalitatea a scos din nou la licitație acest contract însă procedura a fost anulată din cauza… unor probleme de proiectare și a faptului că nu a fost revizuit devizul general.
În luna iunie a anului 2018, consilierii locali au aprobat o actualizare de deviz care a dus suma estimată de proiectant la peste 2 milioane de lei, fără TVA. Au mai trebuit, însă, să mai treacă șapte luni până când licitația s-a finalizat. În februarie 2019, primarul anunța că se semnează contractul, dar iată că iarăși s-a întârziat.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/noul-skatepark-din-timisoara-blocat-de-un-conflict-de-interese-abia-acum-se-poate-deschide-santierul/2254681
http://www.tion.ro/skateparkul-din-parcul-central-va-fi-gata-in-trei-luni-promite-primarul-robu/2197215
Citiți principiile noastre de moderare aici!