Banii s-au dus la drumuri şi la diferite investiţii, la Spitalul Judeţean Timişora ori la alte instituţii aflate în subordinea CJ Timiş.
„Judeţul Timiş a fost unul dintre cele mai favorizate din punctul de vedere al alocărilor sumelor de bani. Nu numai cele 92 de milioane, mai sunt 19 milioane pe titluri judecătoreşti, 800.000 pe culte şi 55 de milioane care vin pe PNDL (n.r. – Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Nu am visat nici eu ca preşedinte că vom primi aceste sume”, a spus Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş. Pentru drumuri au fost alocaţi peste 20 milioane de lei. „Aceşti bani au fost alocaţi în totalitate pentru infrastructura de drumuri. Sperăm să terminăm şapte drumuri până la finalul acestui an şi să promovăm alte cinci drumuri – drumul până la Moşniţa pe patru benzi – pentru anul viitor au termen colegii mei să-l pună în lucru, drumul de la aeroport la centura Ghiroda, cele două descărcări de pe autostradă – cea de la Bethausen şi Ghizela – care sunt aprobate şi se lucrează la proiect”, a spus preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.
S-au rectificat bugetele Consiliului Judeţean Timiş (cap. Autorităţi Executive), ale instituţiilor de învăţământ special, bugetul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență „Pius Brânzeu” Timişoara, bugetele instituţiilor de cultură, recreere şi religie, cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, al Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, al Agenţiei de Dezvoltare Economico – Socială Timiş şi al Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş. În ceea ce priveşte sumele date către localităţile din Timiş, acestea, în opinia consilierilor PNL, nu au fost împărţite tocmai „frăţeşte”.
„Probabil i-au împărţit după anumite criterii, dar au avut pixul dumneavoastră. Data viitoare le dau un pix de la Iohannis. Nu se justifică cum Recaşul şi Buziaşul primesc sume colosale. Nu cumva intră la un punct acolo un criteriu care vizează crame? Le dau pixul cu Iohannis celor de la Finanţe”, i-a spus consilierul judeţean PNL Tiberiu Lelescu lui Titu Bojin (PSD).
Un număr de 24 de localităţi sunt… supărate că nu au primit sume la rectificare.
„La rectificarea bugetară, toate localităţile care au avut minus repartizat la începutul anului au primit sume de bani ca să poată fi măcar la zero, cum au fost în 2014. Nu a depins de noi. Noi am transmis doleanţa. Timişoara a primit la începutul anului cu peste 18 milioane mai mult. Lugojul a primit şi el cu un milion în plus. Nu le-a luat nimeni banii, dar nici nu li s-au dat bani în plus. Deta a avut 211.000 primiţi suplimentar. Balinţ a primit cu 60.000 de lei la începutul anului suplimentar, acum a primit zero. Eu cred că e echitate. 24 de localităţi sunt supărate că nu au primit acum”, a precizat Bojin.
Conform raportului proiectului de hotărâre, la capitolul Autorităţi executive se majorează prevederile bugetare la cheltuieli de personal cu suma de 160.000 lei, iar la bunuri şi servicii cu suma de 790.000 lei, din care 400.000 lei pentru reparații lăcașe de cult, 350.000 lei pentru reparații mobilier, iar 25.000 lei tipărire carnete și atestate de producător și 15.000 lei pentru protecția muncii.
La capitolul Ordine publică se suplimentează bugetul Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu suma de 105.000 lei pentru combustibil, piese schimb, imprimate, reparații pavilion și reparații bază materiale intervenții în situații de urgență.
La capitolul Învăţământ se suplimentează la cheltuieli de personal bugetele instituțiilor de învățământ special, astfel: 267.000 lei la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, 575.000 lei la C.S.E.I. Neveanu, 106.000 lei la Centrul Speranța, 175.000 lei la C.S.E.I. Ciumăgeanu, 111.000 lei la C.S.E.I. Păunescu Recaș, 296.000 lei la C.S.E.I. ROȘCA Lugoj, 224.000 lei la Liceul „Gh. Atanasiu” și 33.000 lei la Școala Specială Buziaș.
Capitolul Sănătate se rectifică prin suplimentarea reparaţiilor curente la Spitalul Judeţean Timişoara cu suma de 1.500.000 lei.
Capitolul Cultură, recreere, religie se rectifică astfel: se majorează prevederile bugetare la Muzeul Banatului – cheltuieli de personal cu suma de 25.000 lei şi 100.000 lei la bunuri și servicii pentru achiziționare mobilier de birou și pentru mansarda Bastion Theresia. Bugetul Bibliotecii Județene se suplimentează cu suma de 193.000 lei pentru cheltuieli de personal și 40.000 lei pe bunuri și servicii pentru reparația clădirii din strada Războieni. Bugetul Teatrului Merlin se suplimentează cu 25.000 lei la cheltuieli de personal și 35.000 lei pentru bunuri și servicii, sume necesare pentru buna desfășurare a activității teatrului. Bugetul Muzeului Satului se majorează cu suma de 45.000 lei la cheltuieli de personal și 346.000 lei pe bunuri și servicii pentru sentințe judecătorești definitive, taxe pe clădiri și taxe teren, reparații, precum și obiecte de inventar. Bugetul Centrului de Cultură se rectifică prin majorarea prevederilor la alte cheltuieli cu suma de 79.000 lei, pentru acțiunile minimale ale centrului. De asemenea, se suplimentează bugetul asociaţilor sportive, sportul de performanță cu suma de 150.000 lei. Se suplimentează bugetul „Agendei Culturale” cu suma de 500.000 lei. Se majorează prevederile bugetare pentru personalul neclerical cu suma de 824.000 lei, sumă primită de la bugetul de stat, precum și cu suma de 40.000 lei pentru opt posturi de neclerical.
La capitolul Asistenţă Socială se rectifică bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş prin majorarea prevederilor la cheltuieli de personal cu suma de 2.072.000 lei și diminuarea prevederilor de la bunuri și servicii cu suma de 260.000 lei.
La capitolul Servicii şi dezvoltare publică se rectifică bugetul Agenţiei de Dezvoltare Economico – Socială Timiş și bugetul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş cu suma de 97.000 lei, respectiv 1.095.000 lei pe cheltuieli de personal.
La capitolul Transporturi se majorează bugetul Lucrărilor la drumurile județene cu suma de 4.150.000 lei.
Totodată, se propune spre rectificare bugetul de venituri proprii al Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa pentru activitatea desfăşurată de către cadrele didactice în practica pedagogică la Universitatea de Vest din Timişoara prin suplimentarea cu suma de 1.000 lei, pe cheltuieli de personal. De asemenea se rectifică bugetul de fonduri externe Lifelong Learning al Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa prin suplimentarea cu suma de 5.000 lei.
Articole pe aceeași temă:
Rectificarea bugetara a fost aprobata de Guvern
Premiera pentru Timis: judetul este pe primul loc la realocarile bugetare
Citiți principiile noastre de moderare aici!