Vă reamintim că ordinul de începere al lucrărilor la cele două poduri a fost dat pe 24 aprilie. La trei săptămâni de la acel moment, nu s-au întâmplat multe lucruri în zonă. Primarul anunța recent că vor fi impuse restricții de circulație începând de luni, 7 mai. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Marți, edilul anunța că ar mai fi nevoie de un aviz de la Poliția Rutieră și că miercuri sigur muncitorii se vor apuca de lucru. Iată că au trecut patru zile de atunci, iar în zonă nu s-a întâmplat nimic. Doar splaiul a fost închis, fără ca Primăria Timișoara să anunțe acest lucru, însă nu pentru aceste lucrări, ci pentru demolarea unei clădiri din incinta Elba. Nici primarul nu știe când se va devia circulația în zonă.
„Au început organizarea de șantier, nu avem nicio pârghie decât aceea a penalizării pentru nerespectarea termenelor. Timpul se consumă de la ei, nu de la noi. Vor trebui să lucreze mai intensiv. Nu s-a respectat ceea ce fusese convenit. Au spus că motivul este inexistența avizului de la Poliția Rutieră.
Problemele sunt ale firmelor care au câștigat licitația și au contract de execuție, nu mai este problema primăriei. Noi vrem să se respecte termenul contractual și, evident, nu se vor adăuga aceste zile irosite acum la termenul final. Se adaugă, conform legii, doar acele zile când, din motive obiective, nu se poate lucra. E iarnă, e o perioadă meteo, evident dovedibil, improprie pentru lucrări. Altfel, pentru incapacitatea de organizare, nu se dă nicio prelungire, se trece la penalități, dacă nu se va respecta termenul”, a declarat Robu.
Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,69 de milioane de lei, adică puțin peste 790.000 de euro. Durata contractului semnat cu primăria este de nouă luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor, care s-a dat, conform edilului Robu, la sfârșitul lunii aprilie.
Podul Ștefan cel Mare, fostul Dragalina, este reabilitat de firma Tehnodomus, care primește 6,3 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro pentru lucrări. Durata contractului semnat cu primăria este de 10 luni, numărate de la data ordinului de începere a lucrărilor, iscălit, conform lui Robu, tot la sfârșitul lunii aprilie.
Lucrările ar trebui să țină nouă, respectiv zece luni, însă vor fi influențate, evident, de vreme, așa că este foarte probabil să fie gata abia în primăvara anului viitor. Banii pentru ambele șantiere vin de la guvern, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.
Articole pe aceeași temă
Uite santierele, nu-s santierele! Mai trebuie un aviz pentru podurile peste Bega din Iosefin
Santiere intarziate la cele doua poduri peste Bega din zona Iosefin. Niciun muncitor luni pe teren
Haos in traficul din Timisoara. Artere importante inchise fara nicio notificare. Robu: Nu e normal!
Citiți principiile noastre de moderare aici!