Liderul interimar al liberalilor din Timiș susține că este un om de echipă și că nu ar fi candidat, dacă nu ar fi avut alături o echipă PNL, nu o echipă Robu.
„Fuziunea în 2014 a Partidului Național Liberal cu Partidul Democrat Liberal reprezintă, în opinia mea, cel mai proeminent act politic din Decembrie 1989 încoace. Ea a fost urmată de un succes imediat, uriaș: victoria în alegerile prezidențiale cu candidatul Klaus Iohannis. Din păcate, noi, liberalii, n-am avut, atunci – și fiecare dintre noi are o cotă parte de vină –, înțelepciunea să valorificăm momentul, prin organizarea, la începutul anului 2015, de alegeri interne la toate nivelurile, pentru trecerea cât mai rapidă la conduceri monocefale, legitimate printr-un vot la zi. Iar de aici, până la rezultatele slabe obținute în 2016, mai întâi la alegerile locale, iar apoi la cele parlamentare, nu e decât un pas. Multitudinea de greșeli comise în pregătirea acestor alegeri, la absolut toate nivelurile, nu ar fi fost posibilă, consider eu, dacă partidul ar fi fost rânduit mai legitim și funcțional, cu conducători aleși post-fuziune și foruri suple și nu mamut, cum au fost cele interimare”, a scris Robu pe Facebook.
Nicolae Robu le spune fanilor de pe rețeaua de socializare că a decis să candideze după largi consultări, în convingerea că reprezintă alternativa cea mai bună pe care partidul o are la ora actuală.
„Respect orice competitor și sunt un partizan al competiției – toate funcțiile, dar absolut toate, pe care le-am deținut pe parcursul vieții, atât în mediul academic, cât și în politică – și nu sunt puține! –, au fost obținute prin competiție, mai precis prin alegeri libere. Competitorii trebuie, însă, să dea dovadă de fair-play, să pună în prim-plan interesele partidului și nu frustrări, ranchiune sau alte mize personale, fie ele și pozitive! Ei trebuie să nu uite că partidul va trăi și după alegeri și se va baza, inevitabil, în principal, pe aceiași oameni. Oameni care, așa cum e firesc, va trebui să se poată privi în ochi unul pe altul”, a completat liderul liberalilor.
Pe ce se bazează candidatura lui Robu? Pe cinci atuuri, pe care el le consideră de interes pentru PNL și pe care le revendică:
„1. Sunt om de echipă, tolerant și iertător, capabil să coagulez tot ce are partidul mai bun; ca dovadă, pe tot parcursul acestei perioade electorale, nu am răspuns niciunei provocări, niciunei calomnii, nici măcar celor grosolane, din partea competitorilor – și ele au fost, din păcate, din belșug (a se vedea mass-media scrisă, audio și audio-vizuală)!
2. Am experiență în administrația publică și pot direcționa activitatea politică a filialei astfel încât ea să fie de ajutor primarilor PNL; de altfel, nu este întâmplător că majoritatea netă a primarilor îmi sunt alături în aceste alegeri, mulți dintre ei – mai precis 10, fiindu-mi coechipieri, în formula de BPJ pe care, noi, componenții ei, împreună cu o mulțime de alți colegi, prin consens, am stabilit-o, pentru a o propune corpului elector.
3. Reprezint aproape 50% din populația și implicit din electoratul județului Timiș.
4. Sunt, în mod detașat, persoana din filială cu cea mai mare notorietate pozitivă și încredere la populație, atât în plan local, cât și la nivel județean și național.
5. Am proiecte de mare impact pentru Timișoara – construcția de pasaje, poduri, noi bulevarde, proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2021, etc., pe care le voi materializa în următorii ani și care îmi vor aduce un și mai mare prestigiu și o și mai mare încredere a oamenilor și din tot ce acumulez eu, o bună cotă parte se transferă spre PNL”, a explicat Robu.
Cât despre echipă, acesta spune că nu ar fi candidat dacă nu ar fi avut alături o echipă, „nu o echipă Robu, nu o echipă pentru Robu, ci o echipă PNL pentru PNL!”.
Așadar, liderul interimar al liberalilor timișeni se prezintă la alegerile de sâmbătă din PNL Timiș cu Marilen Pirtea ca vicepreședinte Resortul Politici publice, Sorin Munteanu sau Nastor Gheorghe, în competiție, ca prim-vicepreședinte Resortul Strategii politice și comunicare, Sorin Supuran ca vicepreședinte Resortul Strategii și relații publice, Radu Lambrino ca vicepreședinte Resortul Imagine, comunicare, relații cu mass-media și purtător de cuvânt, Cosmin Costa ca vicepreședinte Resortul Politici Economice, mediu de afaceri, dezvoltare regională și fonduri europene, Sorin Munteanu sau Carmen Popescu, după caz, ca vicepreședinte Resortul Politici sociale, relații cu sindicate, patronate, organizații neguvernamentale și grupuri de cetățeni, Dan Sarmeș ca vicepreședinte Resortul Politici privind administrația publică, justiție, siguranță națională, ordine publică și siguranța cetățeanului, Cosmin Buboi ca vicepreședinte Resortul Politici în agricultură, silvicultură, mediu și dezvoltare rurală, Octavian Crețu ca vicepreședinte Resortul Politici în educație, cercetare, cultură, culte, minorități și sport și Ciprian Bogdan ca vicepreședinte Resortul Politici în sănătate.
Ca membri în Biroul Politic Județean, sunt propuși Vasile Bejera – primar Știuca, Nicolae Bitea – consilier județean, Claudiu Buciu – președinte organizația Lugoj, Florin Bucur – primar Moșnița Nouă, Liviu Cocean – consilier județean, Adriana Corbeanu – vicepreședinte PNL Lugoj, Petru Filip – primar Ciacova, Vasile-Marius Graur – primar Lovrin, Samuel Lupulescu – primar Fârdea, Liliana Oneț – fost subprefect de Timiș, Florin Răvășilă – consilier personal al primarului Robu, Luchian Savu – primar Șandra, Cosmin Tabără Amânar – avocat, Sorin Tilihoi – primar Darova, Sorin Margău – inspector fiscal Administrația Fondului pentru Mediu.
Pentru funcția de trezorier este propus Adrian Lulciuc, pentru cea de președinte al Comisiei de onoare și arbitraj Andrei Zorilă, președintele Comisiei de cenzori este propus Mircea Untaru, iar membri de drept președinți ai organizațiilor interne sunt Sorina Ciurlea – consilier județean, Elena Samoilă, Ionuț Stănușoiu – primar Ghiroda și Ciprian Trocan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!