Deși Aquatim a investit foarte mult în ultimii ani în refacerea sistemului de canalizare, există zone în Timișoara în care sistemul nu face față.
„Ne confruntăm iată cu un fenomen care este relativ rar la dimensiunea aceasta, se pune în evidență capacitatea limitată a sistemului de canalizare. Deci, în Timișoara, vreau să vă spun că sunt zone unde canalizarea existentă nu poate prelua mai mult. Nu putem să imputăm nimănui această situație, ea este constituită în lungul timpului printr-o anumită dimensionare a sistemului de canalizare și prin modul în care s-a dezvoltat orașul. În anumite zone a fost o corelare între sistemul de canalizare și dezvoltarea urbană, dar în alte zone nu a existat. Desigur că acolo apar probleme, nimeni nu le poate rezolva prin intervenții punctuale, pompieristice în situații de forță majoră cum e aceasta. Apa inevitabil va fi prezentă în anumite zone ale orașului și se va retrage atunci când ploile vor înceta. Vreau să îi asigur pe timișoreni că s-a făcut tot ceea ce se putea face”, a explicat edilul-șef.
Robu susține că toate pompele Aquatim au fost puse în funcțiune în ultimele zile și că muncitorii societății de apă și canal sunt pe teren de 48 de ore.
„Toate cele 12 pompe pe care Aquatim le are au fost puse în funcțiune, numai că s-a ajung la o cantitate de apă care e preluată de sistemul de canalizare de două ori mai mare decât debitul canalului Bega. Să ne facem o imagine asupra dimensiunii problemei cu care ne confruntăm. Mai multe pompe nu există și nu au cum să fie montate, capacități mai mare nu au fost imaginate, oricum ele au fost mult supradimensionate față de cât ar fi trebuit să fie în mod uzual. Pe lângă aceste motive care ne pun în imposibilitatea de a rezerva problema mai sunt locuri în oraș unde receptorii sunt inundați. Acolo unde s-a putut interveni s-a intervenit. Echipele Aquatim sunt de 48 de ore în activitate non-stop în tot orașul, numai că nu pot fi peste tot. De aceea, în anumite situații trebuie să se aștepte până când se rezolvă o problemă. Nu exclud să nu fie locuri din oraș unde să nu fi fost bine dimensionați receptorii”, a completat primarul Timișoarei.
Pe lângă mai multe străzi și pasajele inundate, apa băltește și în unele parcări din Timișoara, dar și în Parcul Pădurice, aflat în șantier pentru reabilitare.
„În Parcul Pădurice fără îndoială că se va interveni, la parcare nu știu dacă e ceva de făcut sau nu. Dacă cumva s-a greșit cu receptorii, atunci se remediază”, a conchis Robu.
Video: Youtube/TwoWheelsOneLens
Articole pe aceeași temă:
Ploaia a facut din nou ravagii in Timisoara. Mai multe strazi au fost inundate
Citiți principiile noastre de moderare aici!