Primarul Timișoarei a emis recent o nouă notă internă, de data aceasta în atenția viceprimarului Dan Diaconu, a directorului Direcției de Urbanism, Sorin Ciurariu, și a șefului Biroului Sport-Cultură, Mihai Costa.
Practic, Nicolae Robu susține că bazinele de înot promise de el și bazele sportive din cartiere au fost tratate cu neglijență. Atât bazinele de înot, cât și terenurile de sport erau printre prioritățile pe patru ani ale primarului Timișoarei. Cum lucrările n-au început încă, edilul-șef amenință cu sancțiuni pentru incompetență sau neglijență în serviciu.
„În primul rând, îmi exprim mâhnirea că programele pentru Timișoara și timișoreni «20 de baze sportive în cartiere» și «4 bazine de înot în cartiere» au fost tratate de dv. cu o asemenea neglijență, încât nici până la această oră, după aproape patru ani de mandat și la cca trei ani de când v-am cerut cu insistență să faceți demersurile necesare implementării lor, niciunul din elementele lor – o bază sportivă, respectiv un bazin de înot – nu a fost demarat. Copiii Timișoarei, tinerii, dar și cetățenii de vârste mai avansate au nevoie de astfel de facilități, ele reprezintă angajamente electorale și promisiuni reiterate din postura mea de primar, asigurarea finanțării a fost mereu asumată de subsemnatul și, prin urmare, nicio scuză pentru inacțiune, pentru situația actuală, nu-și are locul. Vă atrag atenția că în data de 1.03.2016 voi face o analiză a responsabilității și voi aplica sancțiunile prevăzute de lege – pentru incompetență, neglijență în serviciu etc., de la caz la caz – celor vinovați”, se arată în nota internă semnat de „primar prof. univ. dr. ing. Nicolae Robu”.
Nota interna a primarului Robu
Stadiul „lucrărilor”
S-a tot vorbit în ultimii ani despre terenurile de sport din cartiere și bazinele de înot. Reprezentanții primăriei au găsit și câteva locuri potrivite pentru amenajarea acestora.
Direcția de Urbanism a identificat, anul trecut, opt zone pentru terenuri de sport. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, „studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici au fost finalizați, cu excepția ridicărilor topografice pentru care Direcția de Clădiri Terenuri și Dotări Diverse nu a avut contract până acum o săptămână.
Cât despre bazinele de înot propuse, au fost găsite trei terenuri. Unul în zona Dâmbovița – str. Paul Constantinescu, pentru care în Planul Urbanistic General funcțiunile erau neconforme cu destinația. Acum se așteaptă după proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal, tema de proiectare fiind finalizată, ne-au explicat reprezentanții primăriei, proiectul fiind în grija Direcției de Urbanism.
Un alt bazin de înot ar urma să fie amenajat în zona Buziașului, în Ciarda Roșie, proiectul fiind în același stadiu ca și cel din zona Dâmbovița: se așteaptă proiectul pentru aprobarea PUZ.
Cel de-al treilea teren pentru bazinul de înot a fost identificat în luna noiembrie, în zona Lipovei, unde s-au găsit două parcele neunificate. Tema de proiectare a fost finalizată, proiectul fiind în stadiul de „unificare parcele și finalizare prin HCL, în grija Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse”, ne-a mai spus viceprimarul Dan Diaconu. Pentru acest ultim bazin s-au pus deoparte și 500.000 de lei în bugetul Timișoarei pe anul 2016.
Robu: Salariile în administrația publică sunt mici
În vreme ce trimite note interne și-și amenință subalternii, primarul Nicolae Robu crede că unii angajați din primărie ar merita salarii mai mari și că alții nu au ce căuta în primărie. Sindicaliștii din administrația publică au început demersurile pentru cererea de norme de hrană. Răspunsul lui Robu?
„Eu aș fi de acord cu ea, în măsura în care am avea fonduri, pentru că salariile în primărie, în administrația publică sunt mici. Aceasta este realitatea, se lucrează sub stres, se lucrează cu răspundere foarte mare și s-ar justifica o majorare salarială prin orice mecanism, inclusiv prin acela al acordării unei indemnizații de hrană. Însă, când se iau astfel de decizii, în primul și în primul rând trebuie să existe disponibilitatea de fonduri pentru a le susține. Când spun că se lucrează greu, cu răspundere înaltă și sub stres nu vreau să spun că absolut toți angajații fac asta. Din păcate, mai sunt și angajați care nu onorează pozițiile pe care le ocupă”, a declarat primarul Timișoarei.
Rămâne de văzut ce concluzie va trage edilul-șef al Timișoarei după analiza pe care o va demara la 1 martie, cine va fi găsit responsabil pentru că încă n-au început lucrările la bazinele și terenurile de sport promise și dacă va fi aplicată vreo sancțiune.
Citiți principiile noastre de moderare aici!