În vara aceasta, PMT lansa licitații pentru amenajarea a cinci fântâni în sensurile giratorii/intersecțiile din Timișoara: Piața Bălcescu, Iuliu Maniu, Praktiker, Lipovei și Selgros. Totodată, au fost demarate și procedurile pentru alegerea diriginților de șantier. Numai că cerințele celor din primărie n-au reușit să atragă ofertanți deloc. Cel puțin până acum, în cazul a trei licitații, nu s-a depus nicio ofertă.
Licitația pentru fântâna din Piața Bălcescu a fost anulată, pentru că nu s-a înscris nicio firmă. Să nu fie suma atractivă? Vorbim, totuși, despre cea mai scumpă fântână, de peste 200.000 de euro, mai exact 960.947 lei cu tot cu TVA.
De altfel, aceasta era și singura fântână pe care Robu ar fi vrut să o facă, după ce s-a plâns că nu sunt bani pentru altele. Ei bine, funcționarii din primărie „s-au dat peste cap” și au găsit banii necesari, astfel că în scurt timp au fost lansate licitații pentru proiectarea și execuția celor cinci fântâni, plus licitațiile pentru desemnarea diriginților de șantier. Vorbim despre un total de aproape 715.000 euro.
„Sigur că noi vrem ca, în timp, cât mai multe sensuri giratorii să aibă astfel de fântâni. Fântânile au un rol extraordinar de purificare a aerului. Fântânile rețin praful, este un rol al lor în asigurarea calității aerului și, de ce nu, este important și faptul că ele și înfrumusețează locul. Dar noi trebuie să prioritizăm obiectivele pe care le avem. Dar nu ne putem permite acum, pentru că nu avem destui bani. Acesta este motivul pentru care nu ne permitem acum să dăm 800.000 de euro pe cinci fântâni. Excepție va fi fântâna din Piața Bălcescu unde de multă vreme insula aceea a rămas așa cum o știm, de obiectiv nefinalizat”, spunea primarul în 26 iulie.
Pentru fântâna ornamentală cu leduri de la Iuliu Maniu municipalitatea punea la bătaie aproape 100.000 de euro, mai exact 464.021 lei cu tot cu TVA. Ofertele s-au putut depune până în 18 august, dar nici în acest caz nu s-a înscris nimeni. Licitația a fost anulată din lipsă de ofertanți.
La fel s-a întâmplat și în cazul fântânii de aproape 57.000 de euro, mai exact 269.707 lei cu TVA, din Lipovei, unde licitația a fost anulată.
Astfel, pentru trei din cele cinci fântâni mult-visate de Robu în intersecțiile Timișoarei nu s-au găsit firme care să facă proiectele și să le amenajeze.
Mai sunt câteva zile până când vom afla dacă s-au găsit curioși pentru celelalte două fântâni arteziene cu lumini, la Praktiker și Selgros.
Fântâna din sensul de la fostul Praktiker este estimată la maximum 154.000 euro, mai exact 727.583 lei. Ofertele se pot depune până în 30 septembrie.
Fântâna din sensul de la Selgros costă maximum 192.000 euro, mai precis 908.199 lei cu TVA, iar ofertele pot fi depuse până în 25 septembrie, la ora 15.
Reprezentanții Primăriei Timișoara sunt dispuși să aloce, în total, aproape 707.000 euro pentru cele cinci fântâni ornamentale. La această sumă se adaugă puțin peste 7.800 euro pentru diriginții de șantier, peste 1.500 de euro de fântână, și în acest caz fiind pornite licitațiile.
Lucrările sunt estimate să dureze șase luni, din care două pentru elaborarea proiectelor tehnice și patru pentru execuție. Desigur, asta dacă se găsesc ofertanți.
Articole pe aceeași temă:
Fântânile Timișoarei, înecate în nepăsare de 1 milion de euro. Se fac altele noi, în intersecții
Trimite articolul
XMai bine zis nimeni nu vrea să dea șpagă pt contract că nu i mai rămâne nimic
Poate el Patron se prinde in sfarsit ca nimeni nu mai are chef sa puna botul la ideile lui futu-ristice si renunta la tampeniilea astea cu fantani.
parandaratu bata-l vina ! Vin sa le fac eu ,dar va marturisesc de la inceput ca nu ma pricep ( conditie de baza ca sa activezi in domeniul constructiilor) ,stiu sa numar si sa cheltui banii ,in schimb ,de acord ??
Nimeni nu vrea sa mearga mai tarziu la DNA- , Ca Robu nu va fi vesnic primar si dupa ce pleaca din primarie sa te tii cate neregului o sa apara !
lae, fa niste publicitate prin teleorman, sa vezi cum vin aia la licitatie
Prea putini bani de julit? Nu e interesant, asa-i? Robule, mai pune un pic pentru ca atunci cand se face imparteala nu ramane ptr toata lumea….nu fii halos.
Au ajuns prea mari șpăgile și nu mai rentează.
Fantana din poza de sus (din Timisoara) arata jalnic. Nu stiu de ce ne trebuie o asa hidosenie.
Mai bine de banii aia de fantana si mentenanta ar pune trandafiri sau alte flori.
Stau pe altundeva si la noi in oras nu se practica fantanile. In primavara oun aia lalele si mai tarziu alte plante, asa ca tot timpul este frumos si colorat cercul din sensul giratoriu. Plus ca find asa de scund, vezi si copii care mai trec pe partea opusa, sau se pregatesc sa treaca pe zebra din partea opusa. Asa te trezesti cu un copil pe trecerea de pietoni din iesirea din partea opusa.
Poza aia de jos unde ranjeste unul, este exact ca la reclamele de pe programele comerciale.
Ceva de genul: Asa am vrut sa fie si asa l-am facut noi!
Despre bani? pai costa la fel amandoua! Insa una e facuta altundeva si una e facuta de ai nostrii!
Am vazut o fantana asemanatoare in Romania, iarna. Apa nu mai tasnea, dar nici acoperit nu era bazinul. Era insa plin de frunze uscate si mizerie aruncata inauntru.
Probabil în gândirea materialist-dialectică a edilului, prioritatea 0 a timișorenilor o reprezintă fântânile ornamentale, în timp ce locurile de parcare sunt mai mult decât suficiente !!
robulache, hemoroidule! nu-ti ies calculele de spaga?