Bucătari din Timişoara şi Szeged s-au întrecut sâmbătă seara într-un eveniment special: Noaptea Bucătarilor. Organizat de Clubul Rotary Cetate Timişoara, evenimentul s-a desfăşurat pe două secţiuni: individual şi echipe.
Profesionişti în cu totul alte domenii decât…bucătăria, cei prezenţi nu s-au ferit să-şi folosească imaginaţia atunci când în discuţie au intrat urzici, brânză, fasole sau carne. Bucătarii s-au întrecut “la tigaie”, în faţa a zeci de oaspeţi prezenţi. Juriul format din profesionişti s-a încurcat deja la finalul primei probe – Black Box – când a decis că toţi sunt de premiat. Adică participanţii Victor Olariu, Cristian Gradinaru, Sorina Garcea, Adrian Petcan şi Zoltan Elekes.
La cea de-a doua probă, echipele înscrise în concurs au gătit, timp de o oră şi jumatate, mâncăruri la alegere. După o altă decizie grea, juriul a hotărât să acorde Polonicul de aur echipei Rotary din Szeged, condusă de Zoltan Elekes, care a mizat pe gulaş. El a primit celebrul Polonic de argint, de la căştigătorul de anul trecut al concursului culinar, viceprimarul Adrian Orza. S-au mai premiat cel mai elegant bucătar – Gianluca Testa, cea mai sexy asistentă de bucătar – Ramona Gruvati, macaroana de aur – Carlo Marchegiano, cel mai sexy asistent de bucătar – Rudiger Wisser, cel mai inventiv bucătar – Cristian Gradinaru, cel mai perseverent – Victor Olariu, tânăra speranţă – Adrian Petcan, cel mai rapid bucătar – Cornel Bota, cel mai condimentat bucătar – Adrian Orza (care a venit de acasă cu o cutie de condimente special preparată pentru eveniment), precum şi cel mai Eros Pista bucătar – Elekes Zoltan.
Cei care au contribuit în egală măsură la întreţinerea atmosferei au fost Fely Donose şi Horea Crişovan şi magicianul Bogdan Muntean. Aşa cum a anunţat, Clubul Rotary Cetate va folosi banii adunaţi în urma evenimentului – din bilete şi tombolă – pentru susţinerea proiectelor care le are în desfăşurare. La finalul săptămânii va fi anunţată suma adunată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!