Ajuns la a şasea ediţie, evenimentul Noaptea Bucătarilor, unul marca Rotary Cetate Timişoara, a avut în acest an două probe: „Reţeta favorită” şi concursul „Noaptea Bucătarilor”. Au fost cinci echipe de bucătari care s-au întrebuinţat la maxim pentru a convinge un juriu exigent că ştiu să gătească cel mai bine: Rotary Timişoara, Rotary Cetate Timişoara, Rotary Szeged, Rotaract Timişoara şi un echipaj reprezentând Cămara cu Mirodenii Timişoara, furnizorul “gursturilor” alese ale evenimentului.
La prima probă, „Reţeta favorită”, una aparent mai uşoară, chef-ii au fost în postura de a-şi etala talentele vocaţionale. Aceştia şi-au adus ingredientele de acasă şi au preparat specialitatea lor preferată în faţa juriului şi a publicului.
Principala probă a zilei, concursul individual „Noaptea Bucătarilor” a fost şi cea mai disputată. Bucătarii au primit din partea organizatorilor o bucată de carne, o masă de legume şi condimente cu care şi-au stabilit singuri meniul.
Juriul a avut destul de mult de lucru, pe lângă gust, au fost punctate mai multe aspecte, printre care şi creativitatea şi modul de lucru.
La final, trofeul acordat în fiecare an, polonicul de argint, a fost adjudecat de cei de la Rotary Timişoara.
Evenimentul a avut loc la o bază de agrement din oraș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!