Evenimentele încep vineri, 24 septembrie, de la ora 11 la 14, la Observatorul Seismologic, Str. Glad, nr. 59. Puteți afla mai multe despre noile descoperiri despre seismologie, rezilienţă seismică şi ştiinţele Pământului. Vor avea loc tururi ghidate, activități și demonstrații în aer liber, jocuri şi experimente.
De la ora 15 la 19, la Aquapic Centrul Educațional pentru copii, Str. F. Mistral, nr. 1, puteți cunoaște prin joc obiectivele de dezvoltare durabilă. Veți putea realiza obiecte din uleiul uzat şi veți putea observa, ca niște adevărați cercetători, tot ce mișună, zboară și înoată în zona „sălbatică” de la Uzina de Apă Industrială.
Tot de la ora 15 sunt pregătite activități și la Universitatea de Vest din Timișoara, sub genericul „Opening Up Science”, în Amfiteatrul Mare „Ioan Mihai” (la parter). Vor fi activități destinate minților curioase de toate vârstele – zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativități.
Vor susține prelegeri voci importante ale științei precum cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu, Marius Ioan-Piso, Cristian Presură, Ioan Dăncuș, de la ELI-NP. Printre invitați se mai află și Nichita Cristian, alături de Mircov Vlad, de la CMR Banat Crișana, respectiv Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, dar și Adina Rău, de la Observatorul Seismologic din Timișoara.
Tot în cadrul evenimentului se vor premia câștigătorii concursului de creație grafică cu tematică științifică „De la stele către centrul Pământului”, iar lucrările vor fi expuse în Holul Mare al UVT. Participanții la eveniment vor putea vizita standurile facultăților UVT. De asemenea, se va organiza și vizita la ExperimentariumTM. Înscrierea la eveniment se poate realiza doar prin completarea online a acestui formular.
Tot vineri, de la ora 21, pe pagina de Facebook Societatea Română pentru Astronomie Culturală vor avea loc observații astronomice.
Sâmbăta, 25 septembrie, de la ora 11 la 16, în parcul Observatorului Seismologic, va avea loc un Târg de știință „Știintescu & Prietenii”. Veţi descoperi rezultatele unor proiecte educaţionale din comunitatea STEAM. Elevii şi mentorii s-au implicat în cele mai creative moduri.
Participarea la toate activitățile este gratuită și este supusă regulilor de respectare a siguranței medicale. Este necesar certificatul verde.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
Xiesiti vitelor in strada!
-
🙂 🙂 Copiii trebuie sa doarma noaptea ca sa creasca mari, eu asa stiu.