În urma ședinței operativă a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara, prezidată de Dominic Fritz, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea populației pe perioada caniculei.
Vă reamintim, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod portocaliu de caniculă, valabilă în 22 și 23 iulie, la nivelul întregului județ. În Timișoara, în ambele zile, sunt așteptate maxime termice care vor depăși 40ºC.
„Rog timișorenii și, mai ales, persoanele vulnerabile la condiții de temperatură ridicată, să se protejeze în zilele acestea, așa cum ne recomandă și colegii de la Serviciul de Ambulanță. Am cerut ca toate serviciile implicate să fie atente la categoriile vulnerabile de cetățeni și am solicitat, de exemplu, reprezentanților din Poliția Locală Timișoara să fie prezenți în teren în anumite zone din oraș, bineînțeles, cu măsurile de protecție cerute de condițiile de afară, pentru a putea reacționa prompt în cazul în care cetățenii au probleme urgente. Mă refer la zone mai puține umbrite și cu trafic ridicat la orele de vârf.
Colegii de la Direcția de Asistență Socială sunt, de asemenea, pregătiți să răspundă oricărei urgențe care nu este de natură medicală, ci de natură socială, și i-am rugat să direcționeze alte probleme semnalate către structurile cu atribuții specifice. Ne bazăm pe o colaborare constantă între toți cei prezenți în Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, efectele caniculei asupra timișorenilor”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Măsuri luate în Timișoara
Direcția de Asistență Socială a primăriei pune la dispoziție un dispecerat nonstop pentru cei care au nevoie de ajutor care NU este de natură medicală – de exemplu pentru cei care nu se pot deplasa pentru aprovizionare cu apă, alimente sau medicamente. Numărul la care pot apela este 0356-981.
În plus, toate centrele de zi ale DAS vor fi deschise pentru orice timișorean care vrea să se răcorească, persoane vârstnice sau oameni fără adăpost. Acestea funcționează zilnic, între orele 8 și 16.
STPT – Societatea de Transport Public Timișoara – se va asigura că aerul condiționat din mijloacele de transport funcționează. Au fost reparate și aparatele de climă din 8 tramvaie Armonia. Echipele de intervenție ale STPT asigură zilnic udarea liniilor de tramvai și verifică dilatarea șinelor, precum și starea firelor aeriene.
Echipele Societății de Salubrizare continuă operațiunile de spălat și stropit pe arterele principale și străzilor adiacente. A fost suplimentat graficul de operațiuni în perioada serii.
Societatea de Drumuri și-a adaptat programul de lucru pe șantierele din oraș în funcție de condițiile meteo. Muncitorii vor avea pauze la prânz și ore de lucru schimbate, ceea ce înseamnă că se va lucra inclusiv noaptea, acolo unde este posibil, fără a afecta locuitorii.
Aquatim îi asigură pe timișoreni că în prezent nu sunt probleme de tratare și distribuție a apei în Timișoara. Societatea s-a oferit să pună la dispoziție pentru incendii surse suplimentare de apă, respectiv 11 autospeciale cu capacitate de 6 m³ fiecare.
Reprezentanții forțelor de ordine publică, pompieri și jandarmi, vor sprijini serviciile de ambulanță și de pompieri. Totodată, vor avea efective sporite, patrule în zone intens circulate, pentru a sprijini cetățenii în caz de nevoie.
Puncte de prim-ajutor
Primăria Timișoara asigură personalul și apa pentru punctele de acordare a primului ajutor, care se află în următoarele locații:
1. Oficiul Poștal nr. 1 Timișoara, bv. Revoluției 1989, nr. 2
2. Opera Română Timișoara -Agenția de Bilete – str. Mărășești nr.2
3. Oficiul Poștal nr. 5, ghișeul nr. 1 Timișoara, str.1 Decembrie nr. 90
4. Piața Iosefin Timișoara
S-a decis deschiderea unui nou punct la Gara de Nord.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență recomandă tuturor cetățenilor să aibă un comportament responsabil și să evite deplasările care nu sunt necesare.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCe ne facem noi cu atata protectie oferita de stat, ma simt ca pe vremea lui tatuca Ceausescu… Vor sa ne intepe, cipeze, controleze, recenzeze, monitorizeze pe strada si poate si in pat si totul pentru a ne proteja.
Cum ar fi daca doar ne-ati lasa sa traim si atat? Voi va vedeti de rahatul vostru si noi de al nostru. Nu trebuie sa ne spuneti voi, niste analfabeti, sa bem minim 2 litri de apa pe zi, sa respectam mesele principale ale zilei si cate si mai cate aberatii.
Suntem oameni, avem minte si nu ne este frica sa o folosim.
Cum ar fi sa va vedeti de treaba si sa ne lasati in pace?
-
Sustin.
-
Traiai tu atunci? De ce? Gataia!
-
Imagine all the people…
-
Faptul ca te certi in comentarii pe Tion cu “statul” ma face sa cred nu prea iti folosesti mintea.
Ungaria a dat cod roșu pe regiune, încă de acum vreo 3 zile. KKciosii noștri ne povestesc cum ca romanul e adaptat deja, merită doar portocaliu, că e prea leneș, oricum. Ce apa, ce muncă….
-
Vedem cate nereguli gaseste ITM Timis si ce sanctiuni/spagi da/ia. Cornelia ce mai face, pe unde o mai fi?