În cadrul ședinței ordinare de miercuri, care a avut loc în Sala Multifuncțională de la Palatul Administrativ, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea trecerii unor bunuri imobile din domeniul public în domeniul privat al județului Timiș, în vederea demolării. Este vorba despre Stadionul „Dan Păltinișanu”, iar în locul lui va fi ridicată o arenă modernă cu 30.000 de locuri.
„Din concluziile cuprinse în proiectul întocmit de S.C Europroiect S.R.L. privind evaluarea siguranței structurilor construcțiilor la Stadionul Dan Păltinișanu, rezultă că infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcționale curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale. Astfel a fost restricționat accesul publicului pe stadion la evenimentele sportive încetând deci uzul public”, se arată în raportul votat miercuri în plenul CJ Timiș.
Consilierul județean liberal Marin Popescu a explicat despre ce este vorba.
„Pentru a fi demolat stadionul, e nevoie de trecerea acestor bunuri din domeniul public în domeniul privat astfel încât Consiliul Județean să înceapă procedurile de demolare și să ne organizăm într-un ritm cât mai alert. Există un inventar al stadionului și ne gândim aici la tot ce există ca bunuri: scaunele de pe stadion, câteva mii, zeci de mii, există bunuri în interiorul clădirilor. Acestea ar trebui valorificate și cele care nu pot fi valorificate trebuie casate.
Sigur, noi ne gândeam aici la scaune, că acestea pot fi transferate fără plată către autoritățile publice locale la nivelul județului pentru că mișcarea fotbalistică e de amploare. Aș putea spune, mișcarea fotbalistică este «plămânul» județului pentru că sunt foarte multe localități în care au loc activități sportive, mai ales fotbalistice și din păcate nu sunt dotate stadioanele cu astfel de scaune. Ar fi păcat să nu fie transferate către aceste comunități astfel încât să beneficieze de pe urma bunurilor care nu vor mai fi folosite în viitor la stadionul nou al județului”, a declarat Popescu.
Pe lângă scaune, pe lista bunurilor imobile care au trecut din domeniul public în domeniul privat al județului Timiș se mai află birouri, tribună acoperită, grupuri sanitare, post trafo, case de bilete, garduri și altele.
„Am votat astăzi actualizarea inventarierii bunurilor publice aflate în patrimoniul județului și am discutat și despre modalitatea prin care Consiliul Județean Timiș să pună în valoare obiectele care vor rămâne în urma demolării Stadionului Dan Păltinișanu, să avem o comisie cât mai clară și să știm și noi, consilierii județeni, care sunt bunurile care sunt acolo și cum pot fi valorificate. Să putem să sprijinim cu bunurile care rămân din urma demolării și scaunele acelea de pe stadion activitățile sportive din județul Timiș și anumite localități care au nevoie, au baze sportive în comunități. Să valorificăm în folosul comunității, nu neapărat să producem un leu în plus la bugetul CJT, care nu ar fi foarte mult. Mai degrabă să sprijinim activitățile respective din județul Timiș în speranța că și acele activități sportive din județ vor contribui, cu siguranță, la o dezvoltare mai bună a activității sportive din Timișoara de pe viitorul stadion și vor crea din județ sportivi necesari pentru o echipă fanion a județului, care vor juca pe noul stadion, aflat într-o etapă cât se poate de avansată, atât la București, cât și la Consiliul Județean Timiș”, a declarat consilierul județean Alexandru Iovescu de la PSD.
Potrivit social-democratului, proiectele de hotărâre privind demolarea stadionului și construcția unui nou stadion sunt pe fluxul intern al Guvernului României în dezbatere publică.
„Avem nevoie de hotărârea de Guvern ca să putem demola stadionul. Așa este legislația. Fără hotărârea de guvern nu se poate face demolarea. Avizele de la Ministerul Finanțelor, de la Mediu, de la celelalte ministere de resort au venit deja, urmează hotărârea de Guvern”, a mai spus Iovescu.
Consilierul județean Vlad Șendroiu de la USR a precizat că „CJT poate face și un apel la administratorii diferitelor locații sportive să trimită solicitări în acest sens. Primul pas e să vedem ce putem oferi, dacă sunt scaune care pot fi refolosite, probabil sunt și alte părți de patrimoniu rămase.
Vă reamintim că Asocierea SC Lucian Simion Arhitectură SRL – SC Construcții Erbașu SA a întocmit studiul de fezabilitate pentru noul stadion cu 30.000 de locuri.
Valoarea totală a proiectului cu tot cu TVA se ridică la aproape 850 milioane de lei, adică peste 167 milioane de euro. Cei mai mulți bani provin de la bugetul național, în vreme ce Consiliul Județean Timiș va contribui cu 22,4 milioane de lei.
Pe aceeași temă:
FOTO. Alin Nica: „Așa ar putea arăta Stadionul Dan Păltinișanu”
Trimite articolul
XMăi oameni buni, pe fostul fotbalist al lui Poli l-a chemat Dan Păltinișan! Nu Paltinișanu! De ce-i pociti numele și memoria?
sa merge toate la noi in gj
Subiectul in cauza va fi prezent pe tapet si la urmatoarele alegeri de peste 4 ani…! Urata si ipocrita pana la refuz este clasa noastra politica!
Fi mi ar scarba de voi!
Cred ca decât Klaus a plecat de mai multe ori (nato alea ales chiar si la familie de 🙂 decat ” demolarile ” voastre , on paper !!!
Asta e o sicola eftina pentru fraieri ! Si da e … nașpa toasi (locali). Avem arad ul aici beograd si aia cu bani ceva milan munich ca viena nu mai e ce a fost (fără polster:) Mda..
De sistemul de iluminat/nocturnă s-a uitat?!? Mai sunt multe de valoare acolo..nu scaunele care sunt coapte de la soare…..
CIND AM FOST TINERI LA ACEST STADION AM LUCRAT SI EU CA MUNCA VOLUNTARA DELA LUCRU NE AU DUS CU CAMIONUL (STEAGUL ROSU) NE -AULASAT IN ZONA SIAPOI NE-AU DAT DE LUCRU ACUM DUPA ATITIA ANI S-AU GASIT UNII SA-L DEMOLEZE ???? ESTE DE NEIMAGINAT CIT DE DESTEPTI SUNTETI. VEDETI CA RAMINETI FARA BANI CA SA-L TERMINATI
-
NU aveți loc in afara orașului sa construiți stadionul. Ce haos va fi când începe demolarea. De ce trebuie sa îngrămădim totul in centru. Dacă vreți sa știți stadionul ,, 1 Mai” la vremea respectiva a fost in afara orașului ( era in câmp). Scaunele de la noul stadion nu se vor coace de la soare. Stadionul se poate renova la standardele actuale. Este o Rușine ca stadionul sa fie demolat. Banatul este condus, numai de bănățeni nu ! Sper ca mai sunt persoane care vor analiza situația si vor lua o decizie corecta. Construiți noul stadion in afara orașului pt a evita aglomerarea rutieră. Stadionul Dan Paltinisan trebuie renovat la standarde actuale!!!!! Va doresc succes.