„Este un apel pe care îl transmit inclusiv din partea cetăţenilor. Sunt abordat şi pe stradă, şi în scris, sunt întrebat de ce în anumite zone iluminatul se opreşte noaptea. Apelul este adresat Primăriei Timişoara, ea este beneficiarul, ea plăteşte serviciul. Nu cunosc detalii, însă pentru că suntem într-o zi apropiată de o dată de referinţă legată de premierele oraşului (n.r. – 12 noiembrie, 129 de ani de când Timişoara a devenit primul oraş din Europa cu străzi iluminate electric), cred să este important ca primăria să vadă exact despre ce este vorba. Am discutat cu oameni care mi-au spus că li s-a spart maşina sau s-au întâmplat chestii de genul acesta (…), chiar e serioasă chestiunea cu furturile. Până la urmă e vorba de siguranţa cetăţeanului şi e important ca cei care se ocupă de acest segment să facă în aşa fel încât acest serviciu să fie oferit cetăţenilor. Am primit foarte multe sesizări, nu cred că este o chestiune izolată. Cred că trebuie să vedem care sunt cauzele şi să le eliminăm”, a atras atenţia Orza.
Şi primarul Nicolae Robu s-a declarat nemulţumit de prestaţia companiei furnizoare de energie electrică, Enel Distribuţie Banat, dar edilul nu întrevede vreo rezolvare a situaţiei.
„Din păcate, în tot oraşul sunt pene de curent. Sunt nepermis de multe căderi de tensiune, pentru că Enel nu a investit să-şi retehnologizeze sistemul. Am recurs inclusiv la OPC şi am cerut ca Enel să fie amendat, am vorbit cu şefii Enel de aici, am vorbit inclusiv cu şefii Enel de la Bucureşti. N-am primit un răspuns care să mă satisfacă. Cei de la OPC nu ştiu în final dacă au putut să îi amendeze sau nu, dacă au avut suportul legal să-i amendeze. Nu mai ştiu acum cum s-a finalizat acţiunea, dar la început n-au putut (…) Serviciile sunt extrem de proaste”, afirma, chiar zilele trecute, Robu.
Municipalitatea timişoreană a încheiat în vara acestui an un nou contract cu Enel, contract negociat de viceprimarul Traian Stoia, în urma căruia s-a obţinut o reducere a facturilor de 20% – 1,8 milioane de euro pe an, din spusele lui Stoia – dar calitatea serviciilor a rămas aceeaşi – nici mai bună, nici mai proastă – din constatările primarului.
Viceprimarul se baza, la reînnoirea contractului, pe promisiunile conducerii Enel Distribuţie Banat, care dădea asigurări că va interveni prompt „pentru remedierea deranjamentelor şi incidentelor din instalaţiile care afectează buna funcţionare a iluminatului public”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!