Potrivit reprezentanților primăriei, cele două noi corpuri sunt realizate în proporție de 90%, dar va fi nevoie de o nouă licitație pentru branșamentele la rețelele de utilități, pentru care se pregătește licitația. Aici vor fi incluse și lucrările de reamenajare a corpului existent.
„Investiția Primăriei Timișoara la Spitalul Victor Babeș este realizată în proporție de 90%, la nivelul noilor corpuri de clădire A și B. Astfel, Corpul B este compartimentat, are finisajele exterioare și instalațiile de apă și canalizare gata. În execuție sunt finisajele interioare, precum montarea gresiei și a toaletelor în grupurile sanitare, și instalațiile de încălzire, ventilație și electricitate (sunt aproape gata).
Corpul A se află într-un stadiu similar. Aici, echipele constructorului au de executat, în plus, lucrări de montare a lifturilor și la nivel de tâmplărie. Pentru a deveni funcționale, sunt necesare și branșamente la rețeaua de utilități și la rețeaua de gaze naturale, pentru care Primăria pregătește documentația necesară achiziției. Aceasta va include și lucrări de reamenajare arhitecturală a corpului C și de amenajări exterioare”, au explicat, pentru Tion, reprezentanții Primăriei Timișoara.
Lucrările au început la finele anului 2020
Vă amintim, licitația pentru extinderea spitalului a fost lansată în primăvara anului 2020, iar lucrările propriu-zise au început în luna decembrie a aceluiași an, cu un termen de 24 de luni de finalizare. În primă fază, pentru un an și ceva, lucrările au mers într-un ritm destul de rapid, până în primăvara anului 2022 ajungând la un grad de realizare de 35%, primarul Dominic Fritz spunând atunci că vor mai dura un an.
Inițial, contractul semnat în 2020, cu o valoare de aproximativ 4 milioane de euro cu TVA, prevedea realizarea a două noi corpuri principale (A și B), articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă, care rămâne la nivel de parter.
Corpul A (nou) – parter, va avea un etaj și un etaj retras, însumând o suprafață totală 1.772 mp
- la parter: accesul principal, hol – sală de așteptare cu grupuri sanitare, front desk, cabinet și vestiare, serviciu de internare/externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă și cu corpul B:
- la etajul 1 vor fi saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale:
- la etajul 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare.
Corpul B (nou) – în regim parter, legat de corpul A, va cuprinde spații de kinetoterapie, saune, fizioterapie, salină, aerosoli, sală de mese; va avea suprafața de 655 mp.
Corpul C2 (cel existent) – va conține cabinete medicale, sală de așteptare și va avea suprafața de 266,86 mp.
Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a 2 case de scară și 3 lifturi.
Recent, pentru Spitalul „Victor Babeș” a fost aprobat un acord între instituția medicală și Primăria Timișoara pentru obținerea unei finanțări europene. Este vorba despre un proiect ambițios, de 100 de milioane de euro, pentru realizarea unui centru de transplant pulmonar.
Trimite articolul
X“Dominic Fritz spunând atunci că vor mai dura un an.”
😂🤣😂🤪
e amuzant donimic frigz asta, sau nu? este!
Sa fie prevazut cu un magazin unde sa poata vinde Musta teste covid si Oancea lumanari