În cadrul procedurii ar trebui dotate 23 de cabinete școlare, 50 de cabinete psihopedagogice și 40 de laboratoare de științe. În documentație este prevăzută achiziția de birouri, comode, cuiere, dulapuri, etajere, fotolii, mese, oglinzi, scaune, table magnetice, module cu chiuvetă, dulapuri metalice securizate, dulapuri cu vitrină, bancuri de lucru, biblioteci, catedre și pupitre.
S-au înscris la licitație firmele M & D Retail Pipera (MOBEXPERT), DISTINCT MOB, OVO DESIGN FURNITURE GROUP SRL, Mebelissimo, BEST ACHIZITII, FLEXIK AUTOMATION, ALFA VEGA SRL, SOCUB SRL și asocierea ARHITECTURA & MOBILI (Leader) – Garzon Novum KFT.
Contractul are o valoare de 2,65 milioane de lei, fără TVA. Adică 3,16 milioane de lei sau aproximativ 636.000 de euro, cu TVA. Mobilierul cerut ar trebui livrat în 60 de zile de la semnarea contractului. Ofertele depuse intră acum în evaluare, etapă pe care primăria trebuie să o finalizeze până pe 7 octombrie.
Achiziția face parte dintr-un proiect mai mare, care are și finanțare europeană. Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Timișoara” are o valoare totală de 86,3 milioane de lei, TVA inclus. Finanțarea din PNRR acoperă 72,5 milioane de lei, restul de 13,8 milioane de lei – valoarea TVA-ului – fiind suportată de bugetul de stat.
Finanțarea vizează dotarea cu mobilier și echipamente digitale a 60 de școli și grădinițe și a trei unități conexe: Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor. Lista de școli cuprinde aproape în totalitate învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Timișoara, fiind vizate peste 80% din sălile de clasă din oraș. Restul de 20% sunt săli de clasă care au beneficiat de dotări în ultimii cinci ani.
Contestații peste contestații la licitația pentru echipamente IT
Anul trecut, primăria a „spart” proiectul în două proceduri de achiziție mai mari, la care se adaugă și una mai mică, aceasta pentru laboratoare și cabinete. Pe de o parte, în februarie, a fost lansată prima, cea pentru mobilarea sălilor de clasă, împărțită în patru loturi. În septembrie au fost atribuite trei loturi, dar nu și cel pentru grădinițe. Acesta din urmă face obiectul unei noi proceduri aflate în desfășurare, cu termen de depunere a ofertelor spre finalul lunii aprilie.
Pentru clasele din învățământul primar a fost semnat un contract de 4,9 milioane de lei cu BEST ACHIZITII. Pentru cele din gimnazial și liceal, a fost desemnată firma M & D Retail Pipera (MOBEXPERT), cu contracte în valoare de 6,1, respectiv 6,2 milioane de lei. Toate valorile sunt fără TVA.
Pe de altă parte, în iunie 2024 a mai fost lansată și licitația pentru echipamente IT, una care a atras 12 ofertanți. Din cauza contestațiilor, dintre cele șapte loturi ale acesteia, primăria a reușit să atribuie până acum numai două. Și acestea, în luna martie 2025. Pentru celelalte, atribuirea este „în desfășurare”, dar există și alte contestații de soluționat.
Până acum, CHROME COMPUTERS a câștigatul lotul 1, contract cu o valoare de 2,8 milioane de lei, iar ETA2U a câștigat lotul 2, contract cu o valoare de 782.000 de lei, valori fără TVA.
Trimite articolul
XSifonare de bani publici la greu. Nimic in beneficiul educatiei. Mai bine ati ANGAJA PSIHOLOGI in FIECARE scoala. Ebjale mare citi tineri sunt debusolati fara parinti alaturi