„Astăzi, împreună cu domnul Erbașu – directorul firmei de construcții, am analizat stadiul lucrărilor și provocările întâmpinate pe șantier. Consiliul Județean Timiș menține un ritm bun al lucrărilor, decontărilor și rambursărilor, interesul comun fiind ca tot ceea ce se plătește să se ramburseze cât mai rapid, astfel încât să nu existe blocaje.
Cash flow-ul este la fel de important pentru constructor cum este și pentru noi, deoarece dorim să finalizăm proiectul cât mai repede posibil. S-a avansat pe șantier, însă progresul este ușor încetinit față de așteptări. Sunt mici întârzieri la structura de rezistență generate de contextul dificil de pe piața construcțiilor și avem dificultăți cauzate de birocrație. Din fericire, toate pot fi rezolvate prin eforturi comune ale beneficiarului, prestatorului, supervizorului și finanțatorului”, transmite Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Foto: CJ Timiș
Cum va arăta noua maternitate
Demisolul va găzdui policlinica și zona de primiri urgențe. Va exista și o zonă administrativă, cu vestiare, și o zonă de sterilizare a echipamentului. La primul etaj va fi amenajată zona de fertilizare in-vitro, cu frigiderele de păstrare a materialului genetic. La etajele 2 și 3 vor funcționa secțiile de Obstetrică – Ginecologie. La etajul 4 vor fi amenajate sălile de naștere și zonele pentru nou-născuți. Maternitatea va avea o centrală proprie pe gaz, iar secundar va fi conectată la rețeaua de termoficare a orașului.
Noua unitate sanitară va avea 126 de paturi împărțite pe zonele ATI, Obstetrică și Ginecologie. Spitalul Județean Timișoara va dota maternitatea cu echipamente de ultimă generație, dar și cu mobilier.
Se pune accentul, în primul rând, pe siguranța viitorilor pacienți pe care îi va găzdui. Se țintește reducerea numărului de infecții nosocomiale, prin atenta împărțire a spațiului, precum și prin sterilizarea instrumentarului și așternuturilor care pot fi refolosite. În plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric pentru evitarea anumitor accidente.
Finanțare
Proiectul este susținut prin finanțare nerambursabilă, în cadrul unui proiect european România-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și Clinica de pediatrie din Szeged”), dar și prin fonduri primite din bugetul de stat, respectiv de la Consiliul Județean Timiș.
Lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara au început în luna iulie a anului trecut. Clădirea este ridicată pe terenul dintre Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria și va avea o suprafață utilă de 4.761 de metri pătrați.
Investiția pentru noua maternitate se ridică la 64,3 milioane de lei. Conform contractului, maternitatea trebuie să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor, deci în 2023.
Pe aceeași temă:
FOTO. Un etaj pe lună, ritmul lucrărilor la noua maternitate construită de CJT
Trimite articolul
XSpitalul Municipal are si acoperis si asa sta de vreo 2O de ani!