Consilierii locali timişoreni vor avea pe ordinea de zi a şedinţei de la finele acestei luni un proiect de hotărâre care vizează aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a devizului general pentru reabilitarea Pieţei Iosefin, în valoare de 6.171.219 euro (cu tot cu TVA), elaborat de societatea Iprotim.
Se propune demolarea halelor şi a construcţiilor existente, eliberarea spaţiului pentru punerea în valoare a clădirilor din acest cartier istoric al Timişoarei, realizarea unei noi construcţii, în lateralul actualei pieţe, cu subsol, parter şi două etaje, care să adăpostească piaţa agroalimentară, precum şi redeschiderea circulaţiei auto, amenajarea de locuri de parcare şi spaţii verzi pe strada Iancu Văcărescu, amenajarea tronsonului până la Splaiul Tudor Vladimirescu, dar asta în cadrul unui proiect distinct.
În primă fază va rămâne o hală
Noua piaţă agroalimentară, care va fi o construcţie modernă în actualul peisaj, ar urma să aibă o suprafaţa construită de 1.590 de metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 6.940 de metri pătraţi. Investiţia ar urma să fie realizată în doi ani, cu bani de la bugetul local, se arată în proiect. „Anul acesta avem bani prevăzuţi în bugetul local pentru începerea lucrărilor. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat la sfârşitul lunii am putea organiza licitaţia pentru execuţie în septembrie, iar lucrările ar putea demara la începutul lunii octombrie a acestui an. Se va începe cu demolarea primei hale şi va rămâne cea de-a doua, dinspre Splaiul Tudor Vladimirescu, până se construieşte noua piaţă, în spaţiul din stânga, unde se vând cereale acum, pe o porţiune, pentru că o parte este proprietate privată. Cei care vând produse en-gros vor trebui să se mute la Piaţa de Gros”, a explicat şefa Direcţiei Dezvoltare a primăriei, Aurelia Junie.
În ceea ce priveşte amenajarea străzii Văcărescu, pentru această investiţie se intenţionează accesarea de fonduri europene, dar totul ar mai putea dura ani buni: „Urmează să depunem proiectul, care este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare. Se doreşte redeschiderea circulaţiei şi amenajarea întregului tronson, de la 16 Decembrie până la Tudor Vladimirescu, inclusiv reabilitarea Podului Eroilor”, a adăugat Junie. Rămâne de văzut dacă planurile primăriei vor fi puse în practică şi când, pentru că de aceste proiecte se vorbeşte de mulţi ani…
Citiți principiile noastre de moderare aici!