Acum mai sunt de parcurs câteva etape, înainte ca aparatul să fie pus în funcţiune.
„A venit RMN-ul, este pus în poziţie, montajul a decurs fără probleme şi sperăm că săptămâna viitoare va fi complet funcţional din punct de vedere tehnic şi urmează aprobările pentru activitatea medicală. La sfârşitul lunii ar trebui să fie funcţional pentru pacienţi”, spune Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timişoara.
Aparatul este destinat pacienţilor, iar ulterior conducerea spitalului speră să poată intra în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia şi pacienţii din ambulator de investigaţii cu acest aparat.
Aproximativ 950.000 de euro, cu tot cu TVA, a costat RMN-ul, care este achiziţionat pe fonduri europene.
Rezonanţa Magnetică Nucleară (RMN) are multiple indicaţii, atât în ceea ce priveşte patologia neoplazică, cancerul de toate tipurile, neurologie, neurochirurgie, tumori şi în traumatalogie. Patologia coloanei este de absolută indicaţie RMN. Care este diferenţa faţă de Computerul Tomograf (CT)? Computerul Tomograf foloseşte raze roentgen, în timp ce Rezonanţa Magnetică Nucleară (RMN) se bazează pe emiterea de unde printr-un magnet. Fiabilitatea diagnostică este mult mai mare a RMN-ului, însă cele două explorări nu se exclud una pe alta.
Citiți principiile noastre de moderare aici!