Reprezentanţii Primăriei Timişoara au predat la sfârşitul lunii aprilie amplasamentul firmei contractate să se ocupe de amenajarea noului skatepark, o investiţie de aproape jumătate de milion de euro aşteptată de ani buni de tinerii pasionaţi de sporturi extreme.
Firma Kasdum-GF SRL din Mehedinţi este cea care ar trebui să amenajeze skatepark-ul, pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, în Parcul Central. Oficialii primăriei dădeau asigurări că în 3 luni îl vom avea, mai ales că ar fi urmat să se folosească prefabricate, componente turnate, aduse gata, care să se monteze doar la fața locului.
Acesta a fost termenul stabilit pentru execuţie.
În ce stadiu sunt lucrările acum? Ei bine, executantul… n-a început încă să lucreze efectiv la amenajarea noului skatepark. Ce a reuşit să facă, de la sfârşitul lui aprilie şi până acum, a fost să împrejmuiască parţial perimetrul şi să spargă platforma din beton care era în Parcul Central, pe locul unde este prevăzută pista…
Că nu s-a făcut mai nimic au constatat şi reprezentanţii primăriei, care au probleme cu firma Kasdum şi în cazul altor lucrări, cum ar fi cea de reabilitare a Liceului Nikolaus Lenau.
„Nu prea s-a lucrat mare lucru, i-am dat sarcină de serviciu domnului Traian Stoia să se ocupe de implementarea acestui proiect, printre altele. Am trimis o notă internă, pentru că domnul Stoia are cunoaștere în domeniu din activitatea să privată şi atunci am considerat că este potrivit. Firma Kasdum ne pune probleme peste tot unde are lucrări, invocă mereu scăpări în proiecte, e aceeași situație peste tot. Din păcate, Kasdum s-a așezat pe o poziție războinică în relația cu proiectanții, în relația cu primăria, și ne va obliga să recurgem la instanțele judiciare pentru a cere daune”, a declarat, zilele trecute, primarul Nicolae Robu.
Edilul spune că există într-adevăr scăpări pe partea de proiectare, dar firmele care vin la licitaţii văd proiectul şi se angajează să ducă la bun sfârşit lucrările.
„Eu nu am întâlnit niciun proiect impecabil, în absolut toate proiectele sunt scăpări, în toate proiectele pe care le-am întâlnit eu în toată experiența mea (…), numai că în momentul în care o firmă vine la licitație, cunoaște și proiectul, vede acele scăpări și trebuie să aprecieze dacă este în stare să implementeze proiectul cu scăpări cu tot sau nu și să meargă mai departe în licitație sau să se retragă. În momentul în care o firmă își asumă execuția unui proiect pe bază unei licitații transparente în care i s-a pus la dispoziție totul despre acel proiect, atunci trebuie să aibă o atitudine constructivă, de conlucrare cu proiectantul pentru depășirea acelor scăpări”, crede Robu. Rămâne de văzut cum va fi deblocată situaţia în acest caz.
Articole pe aceeași temă:
Incep lucrarile la noul skatepark. Ce li se pregateste amatorilor de sporturi extreme?
Citiți principiile noastre de moderare aici!