Primarul Dominic Fritz a semnat luni certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri, care va lua locul actualului stadion Dan Păltinișanu.
Arhitectul-șef al Timișoarei Gabriel Almăjan se află marți la București pentru mai multe discuții tehnice privind planificarea urbanistică a sălii polivalente și a stadionului. Împreună cu el participă la discuții viceprimarul Cosmin Tabără și o delegație a CJT.
„Chiar dacă sala polivalentă este o investiție de care va răspunde Primăria Timișoara, iar de stadion Consiliul Județean Timiș, dacă nu lucrăm toți împreună nu va ieși nimic din niciunul dintre obiective. Și fără finanțare din bugetul de stat nu va fi posibil oricum.
Mă aștept ca toată clasa politică timișoreană să se mobilizeze și să facă lobby puternic la București pentru ca sala polivalentă și stadionul să devină realitate cât mai repede. Timișoara a pierdut deja prea mult timp și a rămas mult în urma altor orașe cu infrastructură sportivă modernă”, a transmis primarul Dominic Fritz.
UPDATE. Tabără anunță că proiectul viitoarei săli polivalente, cât și a stadionului „Dan Păltinișanu” merg înainte
Viceprimarul Cosmin Tabără a luat parte marți, la București, la o întâlnire cu conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), dar și cu cei care întocmesc studiul de fezabilitate pentru noul stadion și studiul de prefezabilitate pentru noua sală polivalentă de 16.000 de locuri.
Edilul a fost însoțit de arhitectul-șef Gabriel Almăjan, Magda Nicoară, directorul Direcției de Urbanism, Călin Pîrva, șeful Biroului Patrimoniu, Lucian Buda de la compartimentul Infrastructură, precum și de o delegație a Consiliului Județean Timiș, condusă de vicepreședintele Alexandru Proteasa.
„Nu cu mirare am aflat că, în urma eliberării noului certificat de urbanism de către primărie, în care era reglementat procentul de ocupare al terenului (POT) și regimul de înălțime, proiectul pentru studiul de prefezabilitate pentru sala polivalentă a fost sistat. CNI a cerut clarificări legate de POT și regimul de înălțime, de modalitatea rezolvării parcărilor și a gestionării traficului în zonă. Aceste lucruri au fost clarificate la întâlnire, dar CNI va solicita aceste explicații și în scris. S-a stabilit împreună cu conducerea CNI, dar și cu firma care realizează studiul, ca termenul de finalizare și depunerea avizelor să fie sfârșitul lunii iunie.
Mai sunt câteva aspecte de reglementat, dar important este că vom merge înainte. Mă voi deplasa la București pentru proiect ori de câte ori va fi cazul. Stadionul „Dan Păltinișanu” este într-o fază mai avansată, studiul de fezabilitate fiind aproape de a fi finalizat, urmând perioada de depunere pentru obținerea avizelor. Timișoara va beneficia de infrastructură sportivă modernă. Suntem pe aceeași lungime de undă atât local, cât și național”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.
Trimite articolul
XVai ce realizare epocala! Daca nu il aveam pe DONIMIC FRIG primar in veci nu ar fi avut Timisoara nici stadion,nici sala polivalenta.Dar cred ca este deja timpul sa se termine odata cu “ABURELILE”astea a venit MADAM DANCILA acuma ceva ani in urma si a stabilit cu limba de moarte unde se construieste sala polivalenta,acuma vine Maestrul FRITZ si spune ca vezi doamne el a semnat nu stiu ce ,oare a semnat inceperea construiri a cea de a 8 minune a lumii?
-
da si eu zic sa-ti fie rusine! Pentru comentariu, of course.
foarte bine, sa colaboreze autoritatile locale pt marile investitii ale judetului si orasului.
Taraganarea construirii stadionului i-o putem atribui cu brio lui N. Robu care nu a vrut sa construiasca acest stadion la Giroc deoarece vezi Doamne, e “stadionul Timisoarei”. Ce naiv……
O imagine sinistra ! Intra vreunul pe mana DNA ?
Imaginea vorbeste de la sine : este Fritz “supravegheat” de Almajan ?