O mie de participanţi, parteneri ai societăţii timişorene, dar şi furnizori ai ETA2U, nume de primă mână de pe piaţa IT&C, discută în aceste zile la Complex Senator, de pe Calea Lugojului din Timişoara, despre cele mai noi tendinţe şi noutăţi din domeniu. Miercuri şi joi are loc ediţia a şaptea a IT Congres, cea mai importantă manifestare de gen din zona de vest a României. Dell, Microsoft, NetApp, Oracle, dar şi Cisco, Fortinet, Orange, Samsung, Veeam, Xerox, Advantech, Emerson, Lenovo, VMware, Asus, Euroweb, Hikvision şi Ysoft sunt numele companiilor prezente la întâlnirea cu clienţii.
Organizatorul, compania timişoreană ETA2U, a gândit acest eveniment ca o modalitate de întâlnire între clienţi, exclusiv colaboratori ai ETA2U, şi reprezentanţii principalelor nume din industria IT, prin intermediul conferinţelor, workshop-urilor, a demonstraţiilor live, dar şi a discuţiilor „business to business”.
Programul primei zile a inclus o serie de workshop-uri şi seminarii în cadrul cărora partenerii acţiunii au prezentat ultimele noutăţi pe care respectivele companii le-au adus în faţa clienţilor.
„Această ediţie a IT Congress este mai mare şi mai bună decât precedentele. Se simte o revenire în viaţa economică, e clar că lucrurile se mişcă. Există câteva tendinţe mondiale la ora actuală pe piaţa IT. Cea mai importantă dintre acestea este Internet of Things. Tot mai mult obiectele cu care ne desfăşurăm activitatea sunt legate la internet. Aceasta ne va schimba total activitatea, vom avea un ceas deşteptător care va observa bioritmul tău în timpul somnului şi în funcţie de acesta va seta mediul în care te trezeşti. În timp ce vei merge la baie te va întreba ce doreşti la micul dejun, iar când vei merge la bucătărie vei găsi ochiuri de ouă cu şuncă, dacă asta ţi-ai dorit. Autoturismul cu care te deplasezi va alege, în funcţie de trafic ruta cea mai bună spre servici, aceasta după ce va comunica şi va prelua informaţii de la semafoarele, tot inteligente. Până în 2029 se estimează că viaţa noastră se va schimba total, aceasta prin conectarea obiectelor cu care interacţionăm la internet”, ne-a declarat Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U, compania care a organizat IT Congress.
Tot el a mai vorbit despre o tendinţă clară spre care mediul IT se îndreaptă, şi anume stocarea şi lucrul în cloud. Acesta reduce mult din investiţiile necesare, spre exemplu pentru un server, necesitând doar închirierea de spaţiu în cloud.
Imprimanta 3D care face obiecte din porumb
Una dintre cele mai interesante invenţii prezentate la IT Congress este o imprimantă tridimensională. Aceasta lucrează asemeni unui cuptor cu microunde şi poate produce diferite obiecte.
Materialele utilizate pentru realizarea acestora sunt extrem de interesante. Una dintre materiile prime folosite la realizarea produsului brut este chiar porumbul! De asemenea, se pot realiza obiecte din carton sau polimeri flexibili.
„Gândiţi-vă că din acest material flexibil se pot realiza proteze pentru domeniul medical. O clinică ia măsura unei proteze, se porneşte aparatul şi până dimineaţa aceasta este gata pentru a fi predată utilizatorului”, ne-a declarat unul dintre reprezentanţii firmei producătoare.
Interesant, această imprimantă specială este extrem de uşor de folosit, nu necesită cunoştinţe extraordinare şi poate fi utilizată chiar şi acasă. Preţul, încă e unul ridicat, dar nu prohibitiv. O asemenea imprimantă care poate realiza produse de 15 pe 15 pe 40 centimetri ajunge la 2.000 de euro. Iar preţul produselor realizate extrem de mic, undeva sub un euro, pentru un mic titirez din material solid, în greutate de aproximativ 15 grame. Există şi imprimante care realizează produse de dimensiuni mai mari, dar şi preţurile sunt mai ridicate.
ETA2U este lider de piaţă în furnizarea produselor şi serviciilor IT şi principalul integrator de sisteme şi soluţii IT complexe din centrul şi vestul României. Mai multe informaţii puteţi obţine pe site-ul www.eta2u.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!