Guvernul a alocat pentru repararea instituţiilor de învăţământ din Timiş numai 1,1 milioane de lei. În Timişoara, doar Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” va beneficia de aceşti bani. După incendiul de la „Ion Vidu” au avut avut loc mai multe evenimente caritabile cu scopul de a aduna bani şi a-i dona şcolii pentru refacerea sălii de concerte. „Nici nu am ştiut că vom primi bani de la Guvern. Noi am încercat să adunăm singuri banii. Până acum am investit 2.500 de lei. Cu banii pe care îi primim de la minister vom putea finaliza lucrările. Cred că vom începe reparaţiile chiar din această săptămână”, afirmă directoarea Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, Speranţa Cătană.
În judeţ vor mai fi reabilitate şcoli şi grădiniţe din Voiteg, Moraviţa, Jimbolia, Traian Vuia, Balnoc, Pădureni şi Jamu Mare.
„Există o hotărâre de Guvern prin care Timişul a primit 1,1 milioane de lei. Banii nu sunt suficienţi”, spune inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş Francisc Halasz.
În Timiş există şi 46 de lucrări începute şi oprite din cauza lipsei de bani, dar şi milioane de lei datorii către firmele de construcţii.
„Suma arieratelor, lucrările executate şi neplătite care au început în 2008, este de 10,2 milioane de lei. Cele mai mari datorii sunt pentru campusul de la Jimbolia, de 5,1 milioane de lei, şi pentru grădiniţa de la Maşloc, de 1,7 milioane de lei”, a menţionat inspectorul Francisc Halasz.
Primii bani pentru bazinul olimpic de la Timişoara
Încă din perioada anilor 2005-2006, de mai bine de cinci ani deci, Inspectoratul Şcolar Timiş a intenţionat să înceapă construirea unui bazin olimpic la Timişoara. Pe lângă cei 1,1 milioane de lei alocaţi pentru realibilitarea instituţiilor de învăţământ, Guvrenul a mai alocat şi 450.000 de lei pentru demararea lucrărilor la bazinul olimpic. Deşi locaţia pentru bazin a fost schimbată de mai multe ori, acum reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au stabilit că acesta se va construi în spatele unui teren de fotbal dintr-un complex sportiv situat în Calea Lipovei.
„Terenul este al Ministerului Apărării. Avem nevoie de o hotărâre de Guvern ca să putem intra în posesia lui. Nu se va termina în acest an”, a spus Francisc Halasz.
Două grădiniţe reabilitate în Timişoara
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26 din Timişoara va fi gata pentru a-i primi pe copii de la 1 septembrie. În această grădiniţă vor putea învăţa 80 de copii. Reabilitările sunt plătite de municipalitate. „Am mai cerut bani pentru grădiniţele PP 22 şi PP 33, unde se va face o extindere, dar încă nu s-au dat banii” a mai spus Halasz.
„În cele trei grădiniţe au fost investiţii guvernamentale, care au fost sistate. Am preluat noi lucrările. Trebuie făcut proiectul tehnic, e nevoie de autorizaţia de construcţie şi în toamnă vor intra şi cele două în reparaţii ”, ne-a spus reprezentantul Biroului de Presă al Primăriei Timişoara, Lăcrămioara Condea.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că până la începerea noului an şcolar se vor termina lucrările şi la grădiniţa de la Grupul Școlar Agricol „I. Drăcea”.
Recitaluri si glume alese la concertul caritabil pentru Colegiul Ion Vidu
Incendiu in sala de concerte a Colegiului Ion Vidu din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!