Cititoarea ne-a trimis poze cu „una dintre cele mai bogate comune din România” după câteva ore de ploaie. Pozele sunt făcute miercuri, 17 ianuarie, 2018, în parcul central, pe străzi și în stația de autobuz.
„Acolo unde pământul este considerat aproape la fel de valoros ca aurul, unde metrul pătrat costă 1.200 euro, se dau aprobări pentru construcții haotice și infrastructura rămâne în urmă. Ba nu, se fac proiecte de infrastructură «cu cap» – rigole de colectare a apelor pluviale – se vede în poze că apa băltește. La majoritatea străzilor asfaltate nu este pantă sau șanț să se scurgă apa, astfel încât se formează lacuri de acumulare. Ce să mai vorbim de străzile neasfaltate, ai nevoie de barcă să circuli. Trist, cea mai bogată comună din vestul țării și arată infinit mai rău – în privința apelor pluviale și a lipsei unui sistem funcțional de colectare a acestora – decât satul vechi al bunicii mele. «Oare proiectele astea plătite din banii publici pot fi făcute așa de mântuială fără să fie tras nimeni la răspundere?»”, asta se întreabă locuitorii Dumbrăviței”, ne scrie cititoarea.
Viceprimarul Dumbrăviței a spus că se alocă bani, în bugetul pe 2018, pentru rezolvarea acestor probleme.
„Văd că și în orașele mari sunt inundații și când refulează Timișoara ce putem face? Noi am cuprins, în noul buget, lucrări pentru apele pluviale. Punctele strategice vor fi rezolvate. Anul trecut am realizat aproximativ patru puncte. Doamna (cititoarea – n.r.), dacă vrea, poate să vină o cu o cerere concretă la primărie, pentru a semnala aceste probleme, mergem, analizăm și încercăm să rezolvăm. Toată lumea are probleme, nu numai Dumbrăvița. Sunt bugetați bani și pentru rezolvarea apelor pluviale. Sunt locuri strategice unde vor fi prioritizate lucrările”, a spus Miklos Arpad, viceprimarul Dumbrăviței.
Citiți principiile noastre de moderare aici!