Pregătirea echipei a început în martie 2023, sub îndrumarea lui Chef Florin Kiss. Fiecare membru al echipei a dedicat timp și efort pentru a-și perfecționa tehnica gastronomică în cadrul antrenamentelor lunare. Au fost organizate șase cine cu public la Casa Calfelor Kolping, echipa a gătit pentru diverse evenimente sociale și tabere de voluntariat, consolidând astfel dinamica grupului.
La prestigioasa competiție, echipa din Timișoara a participat la secțiunea „Regional Teams”, la care au fost înscrise 24 de echipe din întreaga lume, dintre care cinci din România.
Echipa Kolping Timișoara a expus aproximativ 30 de preparate diferite din categoriile: finger food, starters, five-course fine dining, petit fours, deserturi.
„Juriul internațional a evaluat preparatele noastre, ne-a lăudat ambiția și curajul de a participa la această competiție, ne-a spus unde mai avem de lucrat și ne-a îndemnat să continuăm să ne perfecționăm ca la următoarea competiție să dăm tot ce avem mai bun”, a declarat Fabian Prutean, căpitanul echipei.
Olimpiada culinară IKA este cea mai veche, cea mai mare și cea mai diversă competiție internațională de artă culinară din lume.
Trimite articolul
XArta de fi Bucatar si mai ales BUCATAR De 3stele chef bucatar!!este o onoare !!” “Alteța Sa”
Termenul nouvelle cuisine a fost folosit de multe ori în istoria bucătăriei franceze. În 1740 de exemplu, activitatea unor bucătari ca Vincent La Chapelle .
Escoffier, Georges Auguste (1846–1935) Franța Chef (bucătar), patron de restaurant, scriitor Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare!!