Vă reamintim, prima licitație lansată de Primăria Timișoara pentru desemnarea unei societăți care să se ocupe de rampele clandestine din oraș a fost un adevărat eșec, pentru că nicio firmă nu a fost curioasă să vadă ce oferă municipalitatea.
Astfel, municipalitatea s-a văzut nevoită să organizeze o a doua licitație pentru contractul de 7,5 milioane de euro pe patru ani. Al doilea anunț a avut mai mult succes, trei firme fiind interesate să gestioneze acest serviciu.
Prima este SC Trans Clean SRL din Timișoara. Firma a fost înființată în 2017 și are ca obiect de activitate principal „transportul rutier de mărfuri, această clasă include include transportul reziduurilor și deșeurilor, exclusiv activități de colectare și eliminare”. Societatea a avut 0 angajați anul trecut, 131.190 de lei – cifră de afaceri, 126.433 de lei – profit net și datorii de 8917 lei. Acționari sunt Petru Kalapis și Cristian Gheorghe Magheț, ultimul fiind și administratorul firmei.
A doua firmă interesată de acest contract este SC AVM Project Invest SRL. A fost înființată în 2011 și e din Giroc. Număr mediu de salariați anul trecut a fost de 33. Firma are 12,4 milioane de lei cifră de afaceri și profit de 273.836 de lei. Obiectul principal de activitate al acesteia, conform codului CAEN este „activități de servicii anexe pentru transporturi terestre”, acționari fiind Mariana Harbuzaru și Sorin Iercoșan.
A trei firmă este S.C. Salubritate S.A. din Hunedoara. A fost înființată în 1998 și are ca obiect de activitate „colectarea deșeurilor nepericuloase”. Anul trecut a avut 167 de angajați, 24,6 milioane de lei cifră de afaceri și 5 milioane de lei profit. Acționarii firmei sunt Gheorghe Dumitru Mara, Ioan Andonie și Consiliul Local Deva.
Dacă licitația va avea succes, Timișoara ar putea fi primul oraș din țară cu trei firme de salubritate, aceasta din urmă alăturându-se Retim (care se ocupă de ridicarea gunoiului menajer) și Brantner (care se ocupă de salubrizarea stradală). Până una alta, timișorenii pot scăpa de deșeurile voluminoase la cele patru puncte de colectare ale Retim, care funcționează pe Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, pe str. Avram Imbroane nr. 70 și în parcarea de sub Podul Calea Șagului.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!