Primăria Timișoara a găsit o firmă care să întocmească Planul de calitate a aerului, care ne va spune de unde vine poluarea din oraș și cum vom avea un aer mai curat. Este vorba despre KVB Consulting & Engineering din București. Potrivit listăfirme.ro, societatea a avut un singur angajat în 2020, o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei, un profit de peste 800.000 de lei și datorii tot de peste 800.000 de lei, dar cu un capital de 4,8 milioane de lei.
Conform documentației PMT, care a pornit licitația la finalul lunii mai, Timișoara va avea un Plan integrat de calitate a aerului care va ține cont de mai mulți indicatori, nu numai de PM10 (particule de praf cu dimensiunea de minimum 10 microni).
„În baza contractului care se va încheia se vor presta următoarele servicii: elaborarea studiului la Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru aglomerarea Timișoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot (NO2/NOx) și particule în suspensie PM10; elaborarea propunerii Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timișoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) și particule în suspensie PM10; asistență tehnică pentru avizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (…) de către instituțiile abilitate”, se arată în documentația PMT publicată pe SEAP.
Contractul a fost estimat la 172.550 de lei cu tot cu TVA, dar după licitație s-a ajuns la 138.040 lei cu TVA, echivalentul a puțin peste 28.000 de euro. Municipalitatea a făcut o economie de aproape 35.000 de lei, adică de 7.000 de euro.
Planul de calitate a anului trebuie să ajungă la primărie în 180 de zile de la semnarea ordinului de începere.
Ministerul Mediului atrăgea atenția, în 2020, că zece orașe din România au nevoie de planuri preventive de reducere a nivelului de poluare. Recomandarea venea chiar de la Uniunea Europeană, pentru ca orașele din România, printre care și Timișoara, să evite procedura de infringement.
Despre poluarea din Timișoara se vorbește cam în fiecare an. Potrivit unui clasament recent al Agenției Europene de Mediu, aerul din Timișoara este mai poluat decât cel din București sau Botoșani.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
O firmă din București sau una din Ialomița va face Planul de calitate a aerului pentru Timișoara
Trimite articolul
XPe siteul acelui antreprenor deosebit de prolific, dar care nu e afiliat politic, cu atat mai putin cu plusere, observam urmatorul anunt: Suntem deschiși să primim studenți (biologi, ecologi, geografi) dornici să deruleze sesiunea de practică în cadrul unei companii cu activitate recunoscută în domeniul protecției mediului. Asadar, precum deja ne-au obisnuit userisitii, bani garla pentru munca prestata de voluntari. Macar de ar fi ceva de capul lor, dar sunt niste amarati de studenti care au nevoie de o stampila pentru practica. Nu cred ca isi imagineaza cineva ca omul din spatele acestei firme va plati sau angaja vreodata studenti. Nu, ii va pune sa faca treaba, dupa care ura si la gara. Si uite asa se mai duc aproape 30 mii euro pe un plan, pe un studiu, pe o consultanta. Saptamana trecuta citeam de o suma asemanatoare sifonata pe alta consultanta, pentru tm2021.
-
wow, ce analiza profunda penelistule! vezi amice ca te cam contrazici. o data spui ca studentii presteaza pe gratis munca asta, dupa care spui ca nu e mare lucru de capul lor. Daca nu e mare lucru de capul lor (lucru perfect adevarat, pt ca facultatea nu te invata chestii practice) cum sunt ei capabili sa faca munca asta? studentii primesc niste taskuri simple de facut, in general munca repetitiva pe care nu are nimeni chef sa o faca, departe de a fi capabili sa duca la capat un proiect precum acesta. si pt informarea ta corecta, desi nu cred ca un troll penelist doreste sa se informeze, sunt foarte multe companii care primesc studenti in practica. ai tras tu imediat concluzia logica, lol, o sa faca studentii treaba iar patronii se duc in caraibe cu cei treijdemii de euro. apropo, ce dovezi ai ca antreprenorul este “afiliat” usr?
-
Sa faca munca nu inseamna sa faca ceva de calitate. Pot copia analize, pot copia propuneri, pot edita niste documente. Timp in care patronul isi vede de viata si se indreapta spre un nou contract. Mai nou vad ca orice nonuserist este automat penelist. Esti prost de bubui si te-ai trezit tu cu raspunsurile in brate. Multumim ca ne-ai luminat.
-
imi pare bine ca te-am luminat valule! daca vrii te luminez si mai tare, ca vad ca te descurci doar cu jignirile. nu poti doar sa dai copy paste la niste propuneri, mai trebuie adaptate si la realitatea orasului respectiv, pt asta iti trebuie capacitate de analiza si sinteza, si o intelegere a lucrurilor. iar asta studentii nu pot sa o faca. si da, i-am spus celui de dinainte penelist pt ca exista o campanie anti-fritz sponosorizata de gasca penelista factiunea “dinu instal” , campanie care este foarte activa in sectiunea de comentarii de la diverse publicatii si care se leaga de tot felul de nimicuri precum acesta. Sunt curios daca ati comentat cu atata fervoare si tu eugene si tu valule, atunci cand de exemplu pe vremea raposatului o firma penelista a refacut parcul central pe 3 milioane de euro in nustiucati ani, timp in care parcul a fost inchis ca sa poata sa mute tufele de trandafiri dintr-o parte in alta si sa pun un strat de asfalt.
-
-
De ce nu se scoate Continental anvelope in afara orasului ?
Asa ceva are loc intr-un oras european ??? niciunde in Europa nu este asa ceva
O cardasie a primariei cu firmele care polueaza.
se cauta motiv pentru supraimpozitarea automobilelor mai vechi de 15 ani
Pentru un prieten userist.
N-avem nevoie, se cunosc marii poluatori.
Poluarea va fi pusa in carca soferilor; de asta trebuie taxa auto de mediu….cand defapt poluatorul principal este continentalul.
”un singur angajat în 2020”DAR DOMNULE FRITZ de unde gasiti asa firme competente.Ati cautat mult sau in pelerinajele facute la Bucuresti ati primit indicati pretioase de la conducerea superioara de partid?
Nu vă e clar cine e de vină? Toată lumea știe că firma continetal poluează.
pretentii de “calitate a aerului” cand literalmente intregul oras pute a rahat. ORAS IEUROPEAN
il fac eu pt 27.500 euro , partidul fatalaiilor usr loveste din nou
28mii euro pt sa fie bine ca sa nu fie rau…bani frumosi pt 5 foi tiparite
:)). Pe langa faptul ca este din bucuresti. Continentalul va continuua sa polueze. Vor sa introduca circulatia masiniilor cu numere cu solt si fara sor:)).
-
dar sa vezi fabrica Azur! ce fain pute a diluant cu iz de borhot in toata zona soarelui pana pe campului si stadion!
Unde este aparatul minune a lui uica Lae cumparat cu zeci de mii de euro cu care vopsitul se lauda ca purifica aerul din jumatate de cartier?! Pentru aplaudacii tractoristului aceasta taraba a fost amplasata in piata Sf Gheorghe de unde a fost scoasa prin 2014 cand au inceput lucrarile de amenajare a strazilor pietonale. De atunci a disparut …. totul un copy-paste dupa patinorului artificial pe care Robulache a aruncat 120,000 euro, functional zero minute!
Daca imi dadeau mie 1000 de euro intr-o seara le scriam ce au de facut. Din pacate unele nu tin de primaria timisoara. Deci:
1. Curatenie, strans praf-noroi la borduri si spalat – tine de pmt
2. Fluidizarea traficului prin largiri, pasaje, scos semafoare, mai ales noaptea – tine de pmt
3. Interzicerea rablelor in circulatie, a masinilor, autobuzelor, camioanelor, utilajelor vechi – nu tine de pmt
4. Reguli stricte pe santiere privind depozitarea materialelor granulare – nu tine de pmt
5. Inierbarea parcurilor cu gazon, nu cu iarba in smocuri – tine de pmt
6. Perdea verde intre timisoara si camp – tine partial de pmt
7. Asfaltarea tuturor “spatiilor verzi” de 1m care sunt doar noroaie – tine partial de pmt
8. Asfaltarea tuturor drumurilor din localitatiile lipite de timisoara gen giroc, mosnita, dumbravita – nu tine de pmt
9. Amendarea si restrictionarea poluarii de catre fabrici – nu tine de pmt
Cam atat. De 1000 de euro gandeam mai profund, mai gaseam cateva solutii si le si detaliam pe toate.
Ministerul din Bucuresti a spus ca trebuie verificata calitatea aerului de catre o firma din Bucuresti In cinstea Marelui Congres. Romani stati in case si frecati-o !