Licitația demarată la mijlocul lunii iulie de primărie și-a găsit câștigătorul. Firma Prodao-Ing a depus o ofertă cu 3.000 de euro mai mică decât estimarea specialiștilor.
Primăria Timișoara a semnat în 27 septembrie, cu firma S.C. PRODAO-ING SRL din Timișoara, contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru DALI + ET + AE + DTAC + P.T. „reabilitare fațadă și înlocuire tâmplărie exterioară la corp clădire Primăria Timișoara din Bd. C.D. Loga nr. 1, în valoare de 282.625 de lei, echivalentul a puțin peste 60.000 de euro. Contractul era estimat la 294.525 de lei cu TVA, adică la puțin peste 63.000 de euro.
Documentația completă trebuie să fie predată primăriei în termen de 120 de zile de la data menționată în ordinul de începere a serviciului. În primele 60 de zile se va preda expertiza și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), iar în următoarele 60 de zile (n.r. de la aprobarea prin HCL a DALI) se vor preda atât proiectul tehnic, cât și proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor, proiectul pentru organizarea execuției lucrărilor, inclusiv proiectul pentru obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic de execuție, detaliile de execuție, caietul de sarcini, planul SSM și devizul martor, se arată în contract. Etapa a treia a contractului se referă la asistența tehnică pe care proiectantul trebuie să o asigure pe perioada desfășurării lucrărilor.
Clădirea primăriei este catalogată ca monument istoric clasa B, reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, fiind înregistrată în Lista monumentelor istorice întocmită de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. De-a lungul anilor a mai suferit diferite intervenții, în special modificări interioare și extindere.
Imobilul este un adevărat pericol public, iar tencuiala exterioară s-a desprins în mai multe rânduri și a căzut pe trotuar, punând în pericol siguranța călătorilor. A fost nevoie și de intervenția pompierilor pentru curățarea elementelor cu pericol de cădere.
Fațada clădirii monument istoric nu va fi modificată, ci se vor face lucrări „în spiritul clădirii și întregii zone în scopul punerii în valoare, la maximum, a potențialului, a identității și a substanței originare”.
„Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplăria din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. (…) Cromatica fațadelor va păstra caracterul tradițional”, se arată în tema de proiectare. Aria construită a întregului imobil este de 1.883,27 mp, aria desfășurată fiind de 7.221,78 mp.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2078153″]
[related-post post_id=”1692081″]
[related-post post_id=”1843289″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!