Municipalitatea a semnat recent un contract-cadru cu valabilitatea pe patru ani cu firma Fidox SRL, care are sediul în satul Purcăreni, comuna Tărlungeni din județul Brașov. Fidox a câștigat licitația lansată pentru „prestarea de servicii de consultanță/expertiză privind executarea de «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes»”.
Primăria va încheia câte un contract subsecvent anual, din 12 în 12 luni sau de câte ori va fi nevoie. În total, firma Fidox SRL va încasa din bugetul Timișoarei 2,6 milioane de lei cu tot cu TVA, adică aproape 560.000 de euro.
„Promitentul – prestator se obligă ca, în baza contractelor subsecvente încheiate cu promitentul – achizitor, să execute minimum 10, maximum 21.928 «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes», în conformitate cu documentația de atribuire, respectiv caietul de sarcini, graficul de timp anexat ofertei și cu obligațiile asumate prin prezentul acord”, se arată în contractul dintre cele două părți.
Firma Fidox SRL a fost înființată în anul 2001, iar anul trecut a avut doar un angajat. De altfel, cu greu a depășit doi angajați de la înființare și până acum. Potrivit listafirme.ro, doar în 2008 a avut patru angajați. Cifra de afaceri a fost de 644.064 lei pe anul 2017, cu un profit de puțin peste 250.000 de lei. Cea mai mare cifră de afaceri a avut-o în 2013, de aproape 1 milion de lei, când a fost implicată într-un imens scandal în Ploiești. Presa locală scria la acea vreme că, în baza evaluărilor făcute de Fidox SRL, Primăria Ploiești a vândut terenuri la un preț cu 30% mai mic decât prețul pieței. Contractul cu municipalitatea de acolo era în valoare de puțin peste 12 milioane de lei.
Primarul Nicolae Robu s-a plâns în nenumărate rânduri de faptul că la nivelul primăriei nu există un inventar clar al proprietăților orașului. În mai multe rânduri a descoperit că municipalitatea deține anumite terenuri despre care nu se știa c-ar fi ale orașului.
„Sunt progrese importante cu inventarierea patrimoniului, dar nu am încredere totală în situațiile prezentate în momentul de față. Avem o situație cu foarte multe rubrici, cerute și de Curtea de Conturi, și de organele de anchetă, pe diversele subiecte, și ea este asumată de aparatul tehnic care o întocmește și o semnează. Ei spun că este reală, dar eu am rețineri”, ne declara primarul Timișoarei în această primăvară.
Edilul anunța că va face o nouă modificare în organigrama primăriei și că va crea, de fapt, două direcții de patrimoniu, una care să aibă în grijă estul orașului, iar alta vestul Timișoarei. Până acum nu s-a schimbat nimic.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2038195″]
[related-post post_id=”2073922″]
[related-post post_id=”1254937″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!