Consiliul Județean Timiș a alocat în acest an un milion de euro pentru amenajarea și modernizarea blocului operator de la Urologia Spitalului Județean din Timișoara, investiție care ar permite reluarea transplantului renal în orașul de pe Bega. Două firme au contestat, însă, rezultatul acestei licitații la Consiliul Național de Soluționare au Contestațiilor (CNSC).
Mai exact, cele două firme – SC Kasdum – GF SRL și SC Victor Construct SRL au contestat unele proceduri ale acestui proces de atribuire a contractului – câștigat inițial de SC Hidro Salt B 92 SRL -, iar CNSC a decis reanalizarea ofertelor.
Răspunsul CNSC „obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reanalizeze oferta depusă de SC Hidro Salt B 92 SRL, cu respectarea prevederilor legale și a celor evocate în motivare și să reanalizeze oferta depusă de asocierea SC KASDUM – GF SRL – SC Valnel Construct SRL”.
Contactat de Tion.ro, managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, spune că se vor reanaliza propunerile tehnice.
„Pentru toți operatorii care au participat la licitație, trei, se reia analiza propunerilor tehnice. Se întrunește din nou comisia și analizează propunerile tehnice. Sunt alocați peste un milion de euro, fonduri de investiții ale consiliului județean. Licitația a fost adjudecată, au apărut contestațiile, și acum reluăm procedurile. Din păcate, o să se prelungească procedura de licitație, dar asta este, trebuie să ne conformăm. Pe noi ne interesează să fim în legalitate absolută. Până atunci, fiecare firmă are dreptul să conteste, să se clarifice, este dreptul lor, noi suntem obligați să respectăm legea. Se va comunica din nou rezultatul analizei. Noi sperăm ca până după mijlocul lunii mai să fie finalizată toată procedura. Licitația a început de mai mult de un an. Astea au fost termenele de licitație, pe care le-am respectat. Și noi vrem să finalizăm procedura. Din momentul în care se va termina procedura se semnează contractul, iar procesul de modernizare va dura doi ani”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.
La Timişoara s-au realizat operaţii de transplant renal în anii ‘80, însă apoi centrul a fost închis. Centrul de Transplant Renal a fost redeschis din 1994 până în 2006. Acest tip de transplant presupune şi crearea unor anumite condiţii pentru pacient, precum cameră de sterilizare sau saloane cu toaletă proprie – tocmai de aceea s-a decis să se investească în acest bloc operator, pentru a se crea toate condițiile pentru reluarea transplantului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!