Este deja o tradiție ca la mănăstirea de lângă Timișoara să se înroșească ouăle în Vinerea Mare. În bucătăria mănăstirii, ouăle sunt scufundate în apă clocotită, iar colorantul este luat din foile de ceapă.
„Tradiția ouălor roșii la Timișeni este de mulți ani. Se vopsesc o mie de ouă. Simbolistica ouălor roșii merge în urmă cu 2.000 de ani, de la răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos, când Maica Sfântă a pus un coș de ouă, când a fost împuns în coastă și i-a curs sânge. Ouăle au fost înroșite, de atunci și până acum se fac ouăle roșii. O altă tradiție mai spune că Maria Magdalena a înroșit un coș de ouă și le-a dus în cinstea lui Pilat, pentru trupul de pe cruce al lui Iisus Hristos cel răstignit. Pilat, uimit de acea minune, i-a dat trupul de pe cruce al lui Iisus din Nazaret ca să-l îngroape. Aceste ouă sunt puse la masă în toate cele trei zile de Paști și din ele mai dăm și săracilor”, a spus maica stareță de la Mănăstirea Timișeni-Șag.
Citiți principiile noastre de moderare aici!