Sute de kilograme de malț rămas în urma procesului de realizare a berii artizanale de către cei de la Craft Pub nu vor mai fi aruncate, ci vor deveni… pâine. Rămas în urma procesului tehnologic, malțul era, de obicei, fie aruncat, fie folosit la hrana animalelor sau alte scopuri. Acum, producătorul băuturii a decis să încerce o nouă utilizare acestui „rezultat” secundar al realizării berii: va deveni pâine. Una mai gustoasă decât cea clasică, care nu conține glucide și oferă un aport mai mare de fibre, spun reprezentanții Pub-ului.
Se dorește realizarea a nu mai putin de o mie de pâini, care vor fi dăruite gratuit timișorenilor. Întâlnirea cu pâinea inedită este programată vineri dimineața, de la ora 10, în parcarea Modex din centru Timișoarei. Cei care pun la punct pâinea din malț au mai anunțat că vor livra pâinea la orice instituție de ocrotire a copiilor sau a bătrânilor, cu rugămintea ca cei interesați să ne scrie pe pagina de Facebook a producătorului de bere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!