Construcţia ar urma să înceapă după ce va fi făcut proiectul tehnic şi va demara licitaţia, posibil şi în anul 2015.
„Vom continua să finanţăm dotarea tehnică, dar vom încerca să rezolvăm şi problema spaţiilor – este un lucru cunoscut de toată lumea că situaţia actuală nu este una mulţumitoare. Analizând cu domnul director Mazilu (n.r. Octavian Mazilu – managerul Spitalului Municipal Timişoara ) ce posibilităţi am avea în acest sens, am ajuns la concluzia că am putea să construim un nou corp de clădire a Spitalului Municipal pe această platformă, un corp care va fi demisol, parter, şi două etaje, poate chiar în plus un etaj retras”, a spus primarul Timişoarei, Nicolae Robu.
Decizia luată de municipalitate, în subordinea căreia se află Spitalul Municipal din Timişoara, este de a demara studiul de fezabilitate. Spitalul urmează să fie construit în curtea Spitalului Municipal, cunocut şi sub numele de Clinicile Noi, dar încă nu s-a stabilit locaţia exactă. Imediat după studiul de fezabilitate se va da undă verde și pentru proiectul tehnic.
„La ora actuală clinica ASCAR funcţionează într-un spaţiu închiriat – nu putem investi în acel spaţiu pentru că nu este al nostru, asigurăm decenţa, dar nu facem investiţii propriu-zise. Vom avea o Unitate de Primiri Urgenţe aşa cum scrie la carte, un ATI aşa cum scrie la carte, un laborator. Şi-ar găsi locul foarte bine într-un asemenea nou corp”, a spus Robu.
Acolo ar urma să fie mutaţi şi o parte din bolnavii de la Oncologie. La ora atuală, în clădirea de pe strada Mărăşeşti sunt o parte din bolnavii clinicii de oncologie, cei care sunt în tratament radiologic, şi pentru această clinică s-ar găsi spaţiu în noua clădire.
„În 2015, după finalizarea lcurărilor de pe strada Ofcea, vom muta Clinica de Dermatologie în acea locaţie. Partea din clădirea ocupată cu bolnavii sub tratament radiologic va rămâne aoclo. Eu sunt încrezător că specialiştii vor genera un proiect interesant, un nou corp foarte funcţional, în care fluxurile medicale să fie asigurate conform cerinţelor moderne”, a spus primarul Timişoarei Nicolae Robu. În momentul de faţă, Spitalul Municipal din Timişoara funcţionează în 13 clădiri şi 10 locaţii. „În acest spaţiu ar urma să aducem clinica de cardiologie ASCAR, bolnavii care fac tratament radiologic, toţi aceştia şi probabl şi alţii ar putea beneficia de toată investiţia peăcare o avem aici şi corpul medical de aici. Ar fi raţional să grupăm cât se poate activitatea spitalului municipal la ora actuală. Acum dăm drumul la studiul de fezabilitate, vom comanda proiectul tehnic, de îndată ce vom avea proiectul tehnic, vom începe execuţia lucrării. O asumăm din bugetul local, dar sperăm să ni se altăure şi Guvernul României. Clădirea o putem face din resurse proprii, dar dotarea va trebui să o facem la nivelul anului 2015”, spune Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!