În Timiş, la Bacalaureat sunt înscrişi 5197 de liceeni. Examenul la proba obligatorie a profilului a luat startul la ora 9:00 şi se va termina la ora 12:00. Elevii au voie să părăsească sala de examen cel mai devreme la o oră şi jumătate după începerea probei.
Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. Procedura anterioară se repetă pentru toate colile tipizate utilizate de candidat pentru a redacta lucrarea.
Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană.
Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut în metodologie pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.
În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
UPDATE. Un elev de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara a fost eliminat din examen, pentru că a intrat în sală cu telefonul mobil.
El susținea proba scrisă la Istorie. Fiindcă a fost prins de către profesori și eliminat din examen, va putea susține Bacalaureatul abia peste alte două sesiuni.
UPDATE1. În total, doi elevi eliminați din examen, în Timiș.
În Timiş au participat la proba scrisă obligatorie a profilului 4765 elevi. Doi elevi din Timiş au fost eliminaţi.
Cei doi elevi au fost eliminaţi din examen pentru că au fost prinşi cu telefonul mobil asupra lor. Unul a fost eliminat din examenul de Istorie şi al doilea la Matematică, din centrele de examen de la Colegiul Naţional Bănăţean şi de la Liceul Pedagogic. Cei doi elevi nu vor putea participa la două sesiuni consecutive ale Bacalaureatului.
În Timiş, miercuri, 1 iulie, din 3316 elevi înscrişi la examenul de matematică au fost prezenţi 3088, iar din cei 1449 înscrişi la istorie au fost prezenţi 1416.
Examenul de Bacalaureat continuă vineri, 3 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!