Primul dintre acestea este pentru postul de inspector în domeniul sănătății și securității în muncă. Cursul se adresează specialiştilor din orice unitate, instituţie, societate comercială sau bugetară ce urmăreşte organizarea, coordonarea şi monitorizarea activităţii de asigurare a securităţii şi sănătăţii în muncă în conformitate cu Normele generale de protecţie a muncii. Tematica este structurată pe două niveluri: de bază (40 ore) și mediu (80 ore) și vizează: cadrul legislativ general referitor la securitatea şi sănătatea în muncă (SSM); criterii generale pentru evaluarea riscurilor; organizarea activității de prevenire; acțiuni în caz de urgență; prim ajutor; planuri de urgență și evacuare; elaborarea documentațiilor necesare desfașurării activității de prevenire și protecție; evidențe și raportări; aplicaţii practice. Perioada de desfăşurare este între 3 şi 21 octombrie 2016
Un al doilea curs organizat se adresează celor care doresc să devină specialişti în managementul deșeurilor. Cursul se adresează agenților economici care generează deșeuri.
În conformitate cu prevederile legii, deţinatorii/producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, precum şi operatorii economici autorizaţi din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operaţiunilor de colectare şi transport deşeuri au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane. Persoanele desemnate trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate. Nedesemnarea unei asemenea persoane constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei. Perioada de desfăşurare a cursului este 10 – 21 octombrie 2016.
Cel de-al treilea curs este cel pentru perfecţionarea în funcţia de formator. Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizați, furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulților și pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire. Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupația de formator, iar obținerea certificării dă dreptul la practicarea acestei meserii. Cursul de formator se adresează următoarelor categorii: persoane care doresc să ofere în condiții legale cursuri și traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personală, dezvoltare de competențe), cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației; persoane care oferă în cadrul firmei, în conformitate cu atribuțiile de serviciu, programe de formare (protecția muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de muncă etc.); persoane care doresc să se dezvolte personal, prin dobândirea de abilități și competențe, pentru transmiterea corectă și eficientă a unor mesaje către terți; persoane din departamentul de Resurse Umane / lectori interni. Perioada de desfăşurare a cursului este 10 – 19 octombrie 2016.
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.
Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22. Membrii CCIAT beneficiază de o reducere de 10%. Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd.Eroilor de la Tisa, nr. 22, cam.104, tel. 0372185274, e-mail: tavramov@cciat.ro, Tania Avramov – Manager DFPP.
Citiți principiile noastre de moderare aici!