Investiția a fost făcută, spune primarul comunei, atât pentru cetățenii comunei, cât și celor care vor veni să vândă din altă parte. Mai mult sau mai puțin, aceiași care vindeau și în piața veche, închisă zilele trecute în așteptarea deschiderii celei noi.
„Era necesar să construim această piață. De 300 de ani suntem aici, iar grădinăritul se regăsește în sângele nostru bulgăresc, ne place să producem, dar și să vindem. Vedem acum, vremurile s-au schimbat și trebui să vindem după cerințele actuale, trebuie și puțin marketing, sunt necesare și condiții mai bune pentru cei care vând, dar și pentru cei care cumpără, pentru că acum și cei care cumpără au pretenții. Dacă nu ai condiții bune, vor merge în altă parte”, a declarat primarul Bono Cucalan.
Construcția a început în anul 2023 – cu un proiect realizat cu un an în urmă –, iar, deși pe tabla de la intrare în piață scrie an de finalizare 2026. Cu două luni și ceva înainte de intrarea în 2025, însă, investiția este gata.
„Am început construcția – proiectul l-am făcut mai repede – cu 2 ani (în urmă – n.r.) aproximativ. Știți că în zilele noastre până obții toate avizele, autorizațiile, ca să primești finanțarea, durează mai mult decât construirea efectivă. Am avut norocul să nimerim un constructor foarte bun, o firmă foarte bună, care realizează lucruri de calitate. S-au mișcat repede, și cu această ocazie doresc să mulțumesc colegilor mei și tuturor celor implicați”, a mai spus edilul.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 5 milioane de lei. Proiectul, realizat de Compania Națională de Investiții, prevede o hală de 570 de metri pătrați, care cuprinde: piața propriu-zisă, birouri administrative, spații de depozitare, toalete și o parcare. Pe lateral, piața mai multe magazine și o cafenea amplasată pe malul Arancăi.
Trimite articolul
XNu stiu cum e constructorul, bun sau nu, dar cand termini o lucrare cu 2 ani (!!!!) inainte de termen, probabil ai estimat termenul initial gresit. Total pe langa. Sau … s-a luat in calcul varianta ca dureaza 3 ani, din care 2 ani sunt romanisme si intarzieri specifice romanesti, de la firma la administratie.
-
Bine ma Gica Contra.Nici cand se lucreaza repede si bine nu va mai place,nimica nu va mai convine.
-
Gica Contra, termenul nu-l stabileste constructorul. El doar sa încadrează în termen sau nu. Noi ne-am încadrat. Bine.